x

BMW i8: Sportski gadget troši 2,5 litre na 100 km!

Sportski hibridni automobil namijenjen je pružanju performansi uz potrošnju kakve bi se posramili mnogi drugi “hibridi”

BMW je održao kratku prezentaciju kako bi predstavio svoju viziju budućnosti sportskog automobila – viziju koja će se početi ostvarivati već početkom 2014. Službeno je predstavljen serijski model BMW i8, sportski hibridni automobil koji kombinira električni i standardni pogon – za potrošnju od svega 2.5 litre goriva na 100km.

BMW-ovu “i” liniju proizvoda sad čine potpuno električni gradski automobil i3 te “najnapredniji sportski automobil” i8. Bez većih promjena u odnosu na ranije dostupne informacije – i dalje je riječ o iznenađujućem rješenju ove kompanije, koja je oba modela pod brandom “i” razvijala od nule.

Centralno smještena Li-ion baterija je hlađena vodom, a koju je moguće iskoristiti za kakvih 35km vožnje (uz ograničenu maksimalnu brzinu od 120km/h) bez aktiviranja benzinskog motora.

Međutim, i8 nije namijenjen takvoj vožnji poput gradskog rješenja u modelu i3, već pružanju sportskih performansi uz potrošnju kakve bi se posramili mnogi drugi hibridni automobili.

BMW obećava kako je neovisno o sportskim performansama potrošnja nevjerojatnih dvije i pol litre na 100 kilometara, što u konačnici pruža 500km neometanog putovanja u COMFORT režimu vožnje.

U modelu i8 su se još osim “standardnih” LED svjetala smjestila i posebno razvijana “laserska” glavna svjetla – koja pružaju dosad neviđenu preciznost i upravljivost (a kompanija tvrdi da je prva s implementacijom)…

Garancija na bateriju je 100,000 kilometara – a tolika je i očekivana cijena – u eurima.

Izvor: seebiz.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.