x

BMW ima rekord u vožnji na dva kotača!

BMW je korišten u obaranju 19 godina starog rekorda i to s uspjehom. Brzinom od 186 km/h, u redu, točnije bi bilo 186.269 km/h, je vozio ni više ni manje, nego na dva kotača.

Iako više volimo Guinness pivo od Guinness knjige rekorda ne možemo poreći da su svakakvi rekordi, a pogotovo oni koji završe u Guinnessovoj knjizi rekorda – prilično razvikana pojava u medijima. Služe mahom za zabavljanje masa i podizanje obrva, kad već ni za što pretjerano korisno. Nedavno smo se dotakli jednog takvog. Ovaj put je u pitanju, pak, vožnja automobila na dva kotača. I to brza vožnja. Kako mnogi od nas nisu vični vožnji ni na cijela četiri kotača, u što smo se djelomično uvjerili ovdje, ovakve vratolomne ludorije koje pomaknu stvari na višu razinu vas možda zabave.

 

Svijetom se proširio glas o ekipi iz Saudijske Arabije koja je postala slavna zahvaljujući viralnom videu u kojem, bez pola muke, mijenjaju kotače usred vožnje. Usred vožnje na DVA kotača. Takvi i slični primjeri nas gotovo više ni ne iznenađuju. Može li čovjeka išta više danas iznenaditi? Možda onda pokraj takve spretnosti (opasne spretnosti koju nemojte probavati na hrvatskim prometnicama) vam se sljedeći rekord iz Guinness knjige ne učini toliko vratolomnim, ali on to ustvari jest.

 

Tome svjedoči činjenica da je oboren rekord u „disciplini“ koja je postojano stajala neoborena već punih 19 godina. Brza vožnja na dva kotača. Onaj dosadašnji rekord je ponosno i prilično dugo držao Šveđanin Göran Eliason sa svojom brzinom od 181.25 km/h. Bravo Göran, high five za toliko dugo stajanja na tronu. Za to mu je bio potreban Volvo 850 Turbo. Ovaj najnoviji rekord o kojem pričamo, postignut krajem ovogodišnjeg ljeta, također nije puno odmaknuo od Švedske. Otišao je, naime, u Finsku.

 

Finac Vesa Kivimäki je postao novi rekorder i tvrdi da mu je to dugo bio san. Čovjek vozi od šeste godine pa valjda zna što govori. Svojih 189.269 km/h postigao je koristeći BMW Serije 3 Coupe. Mjesto radnje, tj. mjesto obaranja rekorda, je bio Seinäjoki aerodrom u Finskoj.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.