x

BMW ima subokompaktni crossover koncept!

Pariški auto show nam priziva dolazak novog BMW X2 modela koji je zasad poznat samo u obliku tamo predstavljenog koncepta. Kako izgleda i što nudi taj subkompaktni crossover?

Na jednom od pariških štandova se našao i novi BMW koncept X2 koji nagovještava kako bi otprilike mogao izgledati nadolazeći serijski model čiju ćemo prisutnost na tržištu vidjeti vjerojatno polovicom sljedeće godine. Ako ga usporedimo s bratskim X1 s kojim bi, kada 2018. godine stigne u proizvodnju, trebao biti dijelom proizvodne traku u Regensburgu, ovaj izgleda nešto sportskije i malo ipak agresivnije. Pomalo neočekivanu dozu agresivnog izgleda možemo najvjerojatnije pripisati tome da se radi ipak samo o konceptnom modelu.

 

Glavni šef BMW-ova dizajna, Adrian von Hooydonk, tvrdi da je u pitanju vozilo za aktivne ljude koji traže kombinaciju užitka i praktičnosti. Eto, sada znamo. BMW izgleda da ima svoje formule uspjeha s modelima s kojima im zasad, barem u prodajnom smislu, jako dobro ide. Njihov Model X2 bi trebao predstavljati svojevrsnu sportskiju alternativu modelu X1. Na sličan način, primjerice, modeli X4 i X6 prema modelima X3 i X5 predstavljaju isto tako sportske alternative.

 

Analizirajmo konačno izgled ovog malog mišićavka. Na početku svega, kada se ugleda prednji dio zapaža se istaknuta prednja maska te naglašeni otvori za zrak. Tu su i svjetla koja koriste lasersku tehnologiju. Ono što se ističe su također i 21-inčni naplatci. Za pojačavanje sportskog dojma sigurno služe i uski retrovizori s elementima od brušenog aluminija, a jednu dozu dozu agresivnosti isporučuju dvije ispušne cijevi.

 

Ako se dotaknemo situacije pod haubom, benzinski motor koji je u ponudi bi trebao biti onaj 2,0-litreni s 192 KS. Također bi ponudu trebalo obogatiti s 3 dizel motora s turbo punjačima i to snage 150 KS, zatim 190 KS, odnosno 231 KS. Nastavlja se s UKL platformom modela X1 pa će oni slabiji motori pokretati modele prednjim pogonom, a jači će se tu naći za modele koji imaju xDrive pogon na sva četiri kotača.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.