x

BMW isporučuje autonomne električne aute do 2021. godine!

BMW je najavio otvaranje novog razvojnog centra u srcu Bavarske. Postrojenja će služiti za istraživanje i rad na tehnologijama sutrašnjice u automobilskom svijetu.

Tehnologije sutrašnjice su, dakako, autonomni ili samovozeći automobili. Kao i oni električni. Novo mjesto radnje gdje će se ta budućnost istraživati i stvarati je u Unterschleissheimu pokraj Minhena. Dakle, ostali su vjerni svom porijeklu. Što se brojki tiče, novi razvojni poligon i rasadnik BMW automobila sutrašnjice bi trebao krenuti s radom sljedeće, 2017. godine. Planiraju dati pune ruke posla stručnjacima raznih profila, oko 2 tisuće njih će biti u igri.

 

Neće se pritom raditi samo o razvoju softvera te strojnog učenja, nego se tu ubrajaju i ljudi za testne vožnje. BMW smatra kako će takva sinergija raznolikih stručnjaka skupljena na jednom mjestu biti iznimno korisna i praktična zbog bržeg eksperimentiranja i boljih povratnih informacija. Član upravnog odbora razvojnog menadžmenta za BMW, Klaus Fröhlich, kaže da je razvoj potpuno samovozećih automobila zanimljiv primjer kako i BMW i cijela bavarska zajednica mogu profitirati od tog zaokreta u automobilskoj industriji.

 

Naravno, i razna druga imena velikih proizvođača automobila ubrzano rade na tome da autonomna vozila postanu što brže naša sadašnjost. Ah. Zbog toga se mnogi od njih odlučuju za dolazak do tog cilja izgradnjom svojih modernih postrojenja u blizini Silicijske doline. Tamo gdje su sjedišta kompanija s voljom posvećenja razvoju i napretku umjetne inteligencije te mnogih drugih komplementarnih tehnologija.

 

Da bi BMW uspio u svom naumu, našao je pomoć u Intelu i Mobileyeu. Oni očigledno nisu za kompromisna poluautonomna rješenja i male pomoći vozačima, nego za potpuno riješenu stvar. Apsolutna i potpuna povezanost svih komponenti i nula bodova za sudjelovanje čovjeka.

 

Ta tri velikana (BMW grupa, Intel i Mobileye) su postali suradnici u tom svom naumu još za ljeta ove godine. Oh i još nešto, cestovna testiranja samovozećih automobila će isto tako započeti već sljedeće godine. U Minhenu. Nema šale s BMW grupom.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.