x

BMW ne radi na nasljednicima modela i3 i i8

BMW će u skoroj budućnosti lansirati više hibridnih i električnih vozila koja će se temeljiti na konvencionalnim platformama. Pored njih BMW će nastaviti s proizvodnjom modela iz serije i koji će se temeljiti na posebnim platformama, no to ne znači kako će i3 i i8 sigurno dobiti izravne nasljednike.

Britanski Autocar tvrdi, pozivajući se na izvore iz BMW-a, kako su i3 i i8 poslužili svojoj svrsi. Prvi da pokaže kako BMW može proizvesti električno vozilo, a drugi kako BMW može poboljšati performanse elektrifikacijom pogonskog sklopa. Krajem njihovog životnog ciklusa ``oni će odraditi svoj posao``, a to je razlog zašto se trenutno ``ne razvijaju njihovi nasljednici niti se nalaze u BMW-ovom produkcijskom planu.``

Čini se kao bi i8 tako mogao imati sudbinu poput modela M1, odnosno biti vrhunski sportski model koji je postavio nove standarde i otići u zasluženu mirovinu. Prije toga je moguće lansiranje snažnije verzije s obzirom da postoji veliki interes kupaca. S druge strane budućnost modela i3 će više ovisiti o popularnosti, odnosno prodaji koja je u SAD-u opala, no u Europi se i dalje dobro drži.

 

Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.