x

BMW opoziva svoju sportsku kacigu!

Još i danas iako smo dvije godine u Europskoj Uniji na našem tržištu moguće je naći kacige koje ne udovoljavaju standardima propisanim na Starom kontinentu. Uglavnom je tu riječ o manje poznatim proizvođačima čiji proizvod nije ni bio nikada namijenjen prodaji u Europi. No kada takva kaciga dolazi od branda koji je gotovo sinonim za kvalitetu i sigurnost u moto svijetu onda se s razlogom valja zapitati…

BMW povlači sve svoje Sport kacige s oznakom “059241/P”.  Tim brojem označeni primjerci ne udovoljavaju standardima koji vrijede u Europskoj Uniji i kao takvi trebaju biti vraćeni proizvođaču. Bez obzira na starost kacige istu valja odnijeti u BMW-ovo zastupništvo gdje će vlasnik dobiti zamjenu u robi iste vrijednosti. Kaciga sama po sebi ne predstavlja sigurnosni rizik, ali ne udovoljava europskom UNECE 22.05 standardu i kao takva nije poželjna na Europskom tržištu.

 

Osim što će BMW vlasniku kacige ponuditi robu u vrijednosti kacige on može istu zamijeniti za drugu BMW kacigu bez dodatne nadoplate ili pak dobiti potpuni povrat novca.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.