x

BMW-ov iNext bi mogao nositi oznaku i9

BMW je već prije skoro dvije godine objavio kako će 2021. lansirati napredni model čiji se razvoj vodi pod oznakom iNext, no za sada nema konkretnijih informacija o karakteristikama i njegovom konačnom nazivu.

U svom nedavnom priopćenju u kojem slavi prodajne uspjehe električnih automobila u ovoj godini BMW je i potvrdio ranije izvještaje kako je osigurao, odnosno zaštitio prava na oznake od BMW i1 do i9 te BMW iX1 do iX9. U istom izvještaju još jednom je potvrđeno kako će iNext biti ``tehnološki predvodnik BMW-ove ponude`` pa je za očekivati kako će upravo iNext nositi oznaku i9, odnosno ako će se raditi o SUV/crossoveru oznaku iX9.

Karakteristike modela iNext za sada nisu službeno potvrđene, no gotovo je sigurno kako će ga pokretati električni pogonski sklop te kako će biti opremljen sistemom autonomnog upravljanja četvrte razine. Pogonski će sklop će činiti i nova (peta) generacija BMW-ovih baterija koja bi mu trebale omogućiti autonomiju od preko 600 km.

Od ostatka ponude će ga izdvajati i jedinstveni vanjski dizajn i uređenje interijera, a mogu se očekivati i napredni sigurnosni sistemi te infotainment s funkcijama povezivosti ``koje će se po prvi put vidjeti u serijskom modelu.``

 

Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.