x

BMW priznaje da je ovaj model bio greška!

Koliko velik izbor je na kraju dana ipak prevelik? Ljubitelji onog nekadašnjeg BMW-a bez previše rasprave složit će se da su serija 3, serija 5 i serija 7, te njihove osnovne izvedenice sasvim dovoljno široka paleta, no iz BMW-a kakvog poznajemo danas takvo razmišljanje odbacuju bez osvrtanja.

Stoga, ako ćete 2017. godine zaviriti u neki od BMW-ovih prodajnih salona, ondje će vas dočekati spomenute serije, ali tek kao sama jezgra nikada veće ponude bavarskog proizvođača. Ako ste slučajno tek površan poznavatelj i potencijalan kupac, svakako se prije ulaska u svijet “ultimativnih vozačkih mašina” posavjetujte s nekime tko poznaje materiju. U protivnom, slatkorječivi prodavači mogli bi vam podvaliti monovolumen s prednjim pogonom kao jednu od spomenutih vrsta mašina. No dobro, nećemo sada prst usmjeriti u jednog proizvođača i okriviti ga za okretanje leđa filozofiji koja je dugo vremena činila temelj branda, jer se ponovno sve vraća na kupca i tržište, a čini se da je tržište to koje zahtijeva veći izbor. Ili ipak nije?

 

Sudeći po vijesti koja stiže iz BMW-ove središnjice, velik izbor ipak nije nužno dobra stvar, kao niti želja da se zadovolji apsolutno svaki manijak koji bi auto “velik toliko i toliko i da se vozi lijepo, po mogućnosti da je sportski, ali istovremeno praktičan… ali ne bi karavan” i bla bla bla, shvaćate poantu. Za opisane, a očito ih nije baš toliko mnogo na kugli zemaljskoj, BMW je svojedobno iz serije 3 izveo čak šest različitih modela, preimenovavši one s više naglašenim sportskim pretenzijama u serija 4, dok je one praktičnije naravi ostavio s neparnim brojem u imenu. Dvije najbitnije novosti koje je od aktualne generacije pritom uveo bili su serija 4 Gran Coupe (limuzinska verzija kupe verzije limuzine) i serija 3 Gran Turismo, koja je… isto nešto. Donekle praktičnija serija 3, a da nije karavan.

 

E, to nešto bi od prezentacije nove generacije kodne oznake G20, najavljene za 2018. godinu, trebalo postati prošlost, ako je vjerovati BMWBlogu koji se poziva na neimenovane izvore. Prodaja je podbacila, za što ne možemo reći da nas previše čudi, budući da automobil nikada nije izgledao kao da bi uopće trebao postojati. Hoće li vam nedostajati? Oni oštrijeg jezika napomenut će da ima BMW još modela koji zaslužuju jednaku sudbinu…

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.