x

BOSANSKA TRADICIJA U SRCU BAŠČARŠIJE: Restoran Staklo ponudom i ambijentom ostavlja bez daha!

Bravadžiluk 5, adresa je u srcu Baščaršije na kojoj već godinama stanuje dobar miris i okus, tačnije adresa je restorana ``Staklo``.  Riječ je o jednom od poznatijih sarajevskih restorana, uvijek punom turista koji su željni tradicionalne bosanske kuhinje, a što je najbitnije uvijek iz njega izlaze oduševljeni.

Restoran Staklo

Bravadžiluk 5.

+387 33 538 359

Početak poslovanja restorana ``Staklo`` se vezuje za davnu 1964. godinu kada je na istoimenoj lokaciji otvorena bosanska kafana ``Staklo`` koju su najviše posjećivali sarajevski studenti u pauzama učenja u Vijećnici. Njegujući bosansku tradiciju, ovaj restoran stekao je reputaciju jednog od najboljih u Sarajevu, i nerijetko je obavezna preporuka svim turistima.  

 

Restoran nudi izvorna bosanska jela i pića, servirana u tradicionalnom bosanskom posuđu.  Bilo da želite jelo ili jednostavno da uživate u sporom ispijanju kahve uz neizostavan rahatlokum, ovo je mjesto za vas. 

 

U vrhunskim kulinarskim specijalitetima restorana ``Staklo`` od jula ove godine može se uživati u novom, renoviranom ambijentu.  Moderan i softiciran dizajn, odražava bosansku tradiciju, dajući restoranu toplinu, i pretvarajući ga u mjesto odmora i uživanja, daleko od užurbanog, modernog života. 

 

Restoran ``Staklo`` je poznat po odličnoj domaćoj kuhinji sa velikim izborom svježih kuhanih jela i nacionalnih specijaliteta, a osnovna karakteristika bosanske kuhinje je polagani način pripremanja jela, bez mnogo žurbe, ali sa mnogo strpljenja, pažnje i ljubavi. 

 

Posjetite restoran ``Staklo`` u srcu Baščaršije, u Ulici Bravadžiluk broj 5.
Na raspolaganju je kontakt:
+387 33 538 359.


Tu je i Facebook stranica: 
https://www.facebook.com/RestoranStaklo/?fref=ts

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.