x

BRAVO: Dino Merlin se odrekao honorara za novogodišnji koncert!

U toku su završne pripreme za doček Nove godine u Sarajevu i sve teče po planu. Specijalni gosti iz Londona, Yehan Jehan, danas su stigli u Sarajevo i skupa sa domaćom sevdah atrakcijom Divanhanom i DJ duom After Affair spremni su za tehničke probe.

Dino Merlin ne naplaćuje honorar za novogodišnji koncert u Sarajevu, a novac koji su Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo sa četiri gradske općine izdvojili (213.675,00 KM + PDV) nije dovoljan ni za produkcijske troškove ovakvog spektakla, te će menadžment Dine Merlina uz podršku partnera projekta pokušati to nadoknaditi.

 

Kako bi što veći broj ljudi mogao doživjeti show koji se sprema na Trgu Bosne i Hercegovine i osjetiti atmosferu iz Sarajeva, a naročito publika koja nije u mogućnosti doputovati u Sarajevo, tehnički partner projekta Telemach je u koordinaciji sa BHRT-om, naprednom tehnologijom svoje grupacije u veoma kratkom roku uspio realizirati zahtjevan projekat prijenosa uživo ovog događaja i to isključivo putem interneta.

 

Eventualni prihodi od ovog prijenosa će biti usmjereni u tehničku realizaciju usluge streaminga kao i nadoknadu troškova za produkciju javnog dočeka Nove godine.

 

Prijenos je omogućen samo za korisnike izvan Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Publika iz Evrope, Amerike, Australije i ostatka svijeta supershow Dine Merlina za Novu godinu u Sarajevu moći će pratiti uživo isključivo putem interneta na web stranici dinomerlin.nettvplus.com.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.