x

Bačene dvije bombe u Zenici,povrijeđen policajac i žena

Jutros oko 8:45 sati, Hanas Bošnjak (52) je u Zenici kod KPZ-a bacio dvije bombe koje su ranile jednog policajca i jednu ženu. Kako portal ``Dnevnog avaza`` saznaje na licu mjesta, prema nezvaničnim informacijama, ranjena žena bi mogla biti i Hanasova sestra Nasiha, koja je imala kiosk do njegovog. 

Naime, Nasiha i njen muž su za pomenuti kisok dobili nedavno rješenje od općinskih službi dok Hanasu to nije pošlo za rukom. Kako nam je kazao njegov brat Eniz, planirano je bilo da se Hanasov kiosk potpuno ukloni čime bi bila ugrožena njegova i egzistencija njegove porodice. Eniz nam je kazao da je njegov brat krvavi pohod najavio načelniku općine Husejinu Smajloviću i policiji, ali ga očito nisu ozbiljno shvatili. 

- Rekao im je, možete poslati policiju i koga želite, ali ja odande otići neću. Ovo će vam biti nove Markale. Čak ga je načelnik nazvao bombašem- kaže utučeni Eniz koji je odmah po saznanju o nesretmnom događaju došao na lice mjesta. Dodaje kako se sve moglo spriječiti da je bilo sluha i da je njegov brat koji je skoro čitav rat proveo po ratištima u Krajini vidio svjetlo na kraju tunela. 

Izvor: Dnecni avaz/ekakluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.