x

Bačene tri bombe na policajce i vlasnika objekta !

Jutros oko 09.00 sati policijski službenici su pružali asistenciju općinskim nadležnim službama u predmetu uklanjanja kioska koji se nalazi na trasi gradske magistrale u izgradnji, u Sarajevskoj ulici u Zenici. Tom prilikom vlasnik Hanas Bošnjak u namjeri spriječavanja službenih osoba pri vršenju službenih radnji, bacio je tri ručne bombe od kojih jedna nije bila aktivirana. Tom prilikom tri lica su zadobila lakše tjelesne povrede od kojih je jedan policijski službenik. Izvršilac ovog krivičnog djela je lišen slobode odmah nakon počinjenog zločina, a pomoć pri uhićenju pružili su pripadnici zatvorske straže Kazneno - popravnog zavoda u Zenici, kao i jedan osuđenik. Pored H. Bošnjaka, još pet lica je lišeno slobode, i trenutno se nalaze u službenim prostorijama sa kojima će biti obavljen razgovor u vezi ovog djela.

Javnosti se obratila i Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, ZE - DO kantona :
- U toku je uviđaj na mjestu aktiviranja eksplozivnih naprava, kojim rukovodi dežurni tužilac kantonalnog tužilaštva Zenica i po okončanju ovih uviđajnih radnji bit će utvrđene činjenice i okolnosti kojim je došlo do ovog događaja.

Kako nezvanično saznajemo vlasnik Hanas Bošnjak je dan ranije najavljivao i prijetio da će izvršiti napad, iz razloga što susjedni kiosk nije deložiran.

Link audio zapisa : http://soundcloud.com/radio-q-zenica/sa-lica-mjesta-aldina-ahmi-p-r

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.