x

Bajramović za TVSA: Falili su nam Musini poeni protiv Francuske, on treba dosta stvari popraviti!

Gost emisije ``Sport magazin`` na TVSA, urednika i voditelja Mirze Kolara, bio je Mensur Bajramović, pomoćnik selektora košarkaške reprezentacije BiH.

 

Početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ocijenio je uspješnim, s obzirom da je naša reprezentacija savladala jednu košarkašku velesilu kao što je Rusija, ali i da je pružila solidan otpor Francuskoj. Naglasio je i da je stvorena dobra kombinacija iskusnijih igrača i talenata te da očekuje da ekipa igra sve bolje.

 

Osvrnuo se i na slabu partiju Džanane Muse protiv Trikolora.

 

“Falili su nam Musini poeni protiv Francuske. On nas je navikao na to ljetos, imao je prosjek od više od 20 poena. Doveo je sebe u situaciju da bude jedan od nosećih igrača seniorske reprezentacije sa svojih 18 godina, ali je i doveo druge u poziciju da obraćaju pažnju na njega, pa i Francuze. Oni su znali dosta o njemu, posebnu mu pažnju posvetili. Svakako da ta utakmica ne mijenja ništa u njegovom statusu, on će sigurno iz toga izaći bolji. On ima i dosta stvari koje treba da popravi, pogotovo u odbrani, a također i u nekim segmentima igre u napadu. Ti mladi igrači još nemaju potrebnu emotivnu zrelost. Treba ih podržati, u svakom slučaju, i nadati se da će sve to izaći na dobro”, istakao je, između ostalog, Bajramović.

 

scsport.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.