x

Baka u suzama: Kako objasniti unuku (4) da majke više nema?

Četverogodišnjak je veselo trčkarao oko bake. Ona se trudila da je suze ne izdaju. Njezina kći, dječakova majka, je mrtva. ``A što da vam kažem. Ovo je velika i prestrašna tragedija`` - rekla nam je shrvana majka dok je za ruku držala malenog unuka.

Njegovu majku našli su u zajedničkom spremištu na desetom spratu nebodera na riječkoj Vežici. Spremište koje koriste svi stanari zgrade bilo je zaključano, a u bravi je bio slomljen ključ. Susjeda je posumnjala da nešto nije u redu pa je pozvala vatrogasce. Nakon što su obili vrata, ispod hrpe smeća i starog ormara ležalo je beživotno tijelo Ondine M. (33).

 

Ubrzo je cijeli riječki neboder bio prepun policije. “Zapečatili” su cijeli sprat. Prva sumnja bila je da je riječ o ubojstvu. A glavni osumnjičenik bio je suprug pokojnice Željko M.

 

Naime, on je u srijedu ujutro nazvao Ondininu majku i rekao joj da dođe do njih u stan pričuvati dijete. Žena je, ne sluteći ništa, uzela dječaka, a Željko je nestao u nepoznatom smjeru.

 

Stoga je policija tijekom srijede blokirala sve ceste od Rijeke prema Zagrebu. Pretresali su svaki sumnjivi automobil, zaustavljali autobuse i legitimirali putnike.

 

Policija je i u srijedu cijeli dan intenzivno tragala za njim. Međutim, više ga ne sumnjiče za ubojstvo. Obdukcija je pokazala da se Ondina predozirala. Željka traže kako bi rasvijetlili sve okolnosti slučaja. Odnosno da policiji objasni kako je tijelo njegove supruge završilo u spremištu.

 

- Ko zna što se tu dogodilo. Kod njih je često znala intervenirati policija. Ništa nas više ne bi čudilo - rekli su nam susjedi nebodera na Vežici.

 

Neslužbeno smo saznali da se pokojna žena zbog ovisnosti liječila u Psihijatrijskoj klinici Vrapče.

 

- Viđao sam je povremeno, znali bismo popiti kafu, uvijek je sa sobom vodila sina (4). Dječak je dijete s posebnim potrebama i nije govorio. Zadnji put sam je vidio u nedjelju. Požalila mi se da je suprug ostavlja, ali i da joj je slao poruke da će se pobrinuti za dijete te kako mu je žao. Znala mi se požaliti i na posjete socijalne službe, zbog kojih je rekla da mora srediti stan te nabaviti novi kauč i hladnjak - rekao je poznanik iz kvarta.

 

Ondina iz prvog braka ima još jedno dijete. Ono živi s ocem.

 

U policiji su u srijedu kratkim priopćenjem rekli kako i dalje intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti.

 

- Policija i dalje provodi istragu u vezi navedenog slučaja te intenzivno traga za nekoliko osoba koje bi nam mogle pojasniti neke pojedinosti i pomoći oko rasvjetljavanja svih relevantnih činjenica, a koji trenutačno nisu dostupni - izvijestila je riječka policija time objašnjavajući veliku potragu za Željkom M., suprugom preminule.

 

Policija je ovih dana bila i ispred kuće Ondinine majke u slučaju da se Željko pojavi.     

 

Očevid je trajao cijeli utorak, policija je detaljno pretraživala stan pokojnice i prostoriju u kojoj su je našli. Iako se prvotno sumnjalo da je riječ o ubojstvu, obdukcija je pokazala da je riječ ipak o predoziranju. Na rukama je imala tragove igle.     

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.