x

Balkan čeka ZIMSKI šok i samo što nije!

Meteorolog Nedeljko Todorović navodi za ``Blic`` da će od srijede biti svježije, a narednih dana temperatura će padati i krajem nedjelje biće desetak stepeni hladnije u odnosu na ponedjeljak i utorak. Ne dajte da vas jučerašnji sunčevi zraci prevare. Već od danas očekuje se pad temperature za čak sedam stepeni.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će od danas biti svježije, narednih dana temperatura će padati i krajem nedjelje biće desetak stepeni hladnije nego danas.

 

Kako objašnjava Todorović, prve nedjelje novembra biće izuzetno hladne, u nižim predjelima padaće kiša, dok se na planinama očekuje snijeg. Minimalna temperatura biće od četiri do šest stepeni, a maksimalna 15.

 

- Biće hladnije nego u oktobru, sa čestim naoblačenjima i kišom. Na planinama će padati snijeg - kaže Todorović.

 

Kraj novembra donijeće snježne pahulje i u nižim predjelima. Tada će minimalna temperatura preći u minus i kretaće se od minus dva do osam stepeni. Maksimalna dnevna biće od sedam do 13 stepeni.

 

- Prošle godine prva polovina novembra bila je izuzetno topla, stabilna, a onda je naglo zahladnilo. Sada to neće biti slučaj. Biće hladnije i padaće često kiša čitavog novembra - kaže Todorović.

 

On, međutim, dodaje da će biti i nekoliko toplih novembarskih dana, kada će temperatura ići i do 20 stepeni.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.