x

Bankrotirao španjolski proizvođač trail motocikala!

Potez koji su početkom prošle godine povukli Gas Gas i Ossa nije im donio prijeko potrebnu stabilnost. Ova dva proizvođača trail motocikala tada su se udružili u jednu tvrtku ne bi li lakše podnijeli krizu. Ne samo da ju nisu podnijeli nego je Gas Gas ovih dana proglasio bankrot…

Španjolski Gas Gas dužan je 230 milijuna kuna. Pokušaj vodstva tvrtke da namakne novac ne bi li nekako ublažio tu dubiozu nije urodio plodom pa je Gas Gas ovog tjedna proglasio bankrot. Posezanje za financijskom pomoći od svojih dioničara nije se pokazao kao pametan potez jer je malo tko od njih bio spreman odvojiti još nešto novca za ovog gubitaša. Kako se do novca nije došlo jedino što je preostalo Španjolcima jest pokušati prodati brand nekome za najveću moguću cijenu.

 

Sve izgledniji kraj Gas Gasa snaći će po svemu sudeći i Ossu koja je postala dio tog branda tijekom spajanja lani. Ovo je drugi slučaj u kratkom vremenu koji bi mogao rezultirati gašenjem poznatih proizvođača dvokotača. Ista sudbina u travnju je zadesila EBR, a sada će čini se mrak progutati i nekadašnje trail kraljeve Gas Gas i Ossu.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.