x

Barca konačno pronašla način da se riješi Arde?!

Turski reprezentativac Arda Turan u finišu ljetnog prelaznog roka gotovo sigurno će napustiti Barcelonu.

Turan je u Barcelonu stigao prije dvije godine kao veliko pojačanje iz Atletico Madrida, ali nije uspio da opravda očekivanja na Nou Campu. Ernesto Valverde je pred početak ove sezone jasno poručio turskom igraču da neće računati na njegove usluge, te da ima dozvolu da potraži novi angažman.

 

Prije desetak dana u medijima se navodilo da je Turan veoma blizu povratka u Galatasaray, no na kraju je to propalo jer Barcelona ne želi da ga šalje na posudbu, već odmah da ga proda. Ipak, u samom finišu prelaznog roka čini se da se pojavilo rješenje za Katalonce.

 

Katalonski Sport objavio je jutros da je Monaco pokazao interes za Turana. Klub iz Kneževine će sigurno ostati bez Kyliana Mbappea, a postoji mogućnost da klub napusti i Thomas Lemar. Monaco je doveo Stevana Jovetića kao zamjenu za Mbappea, dok bi Turan bio zamjena za Lemara.

 

Turski fudbaler sa Barcelonom ima ugovor do ljeta 2020. godine, a u katalonskom klubu nadaju se da će zaraditi oko 25 miliona eura za nekada veliku zvijezdi Atletico Madrida.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.