x

Barcelona izgubila u šokantnoj završnici, Messi promašio 100. penal! Tragedija obilježila poraz Atletica protiv Seville

Messi promašio šest od devet penala u kupu, Costa u četvrtom nastupu za Atletico postigao svoj treći pogodak

Odigrane su prve utakmice četvrtfinala španjolskog Kupa kralja .

U katalonskom derbiju Espanyol je šokirao Barcelonu koju je na svom terenu porazio 1:0 golom Melenda u 88. minuti!

U prvom planu bio je Leo Messi koji je svoj stoti penal u Barceloninom dresu propustio realizirati u 61. minuti, točnije obranio mu ga je Diego Lopez koji je tako postao prvi u povijesti koji je dva puta branio jedanaesterac Argentincu! To mu je pošlo za rukom i 2008. godine kada je branio za Villarreal , također u kupu kralja.

A da Messiju ne ide izvođenje jedanaesteraca u ovom natjecanju, potvrđuje i podatak da ih je od devet realizirao promašio čak - šest!

Valverde je odlučio na klupi ostaviti Ivana Rakitića (ušao u 54. minuti i dobio žuti karton), a najviše je iznenadio kada je u 78. u igru uveo Rafinhu za kojeg se vjeruje da je već prodan Interu .

Iako je imala preko 70% posjeda lopte i gotovo dvostruko prilika pred golom, Barcelona je šokirana u 88. minuti kada je pogodio Melendo te će u uzvrat na Camp Nouu 23. januara ući u rezultatskom minusu.

U najzvučnijem dvoboju ove faze, Atletico Madrid je pretrpio prvi poraz na Wandi Metropolitano. Bolja je s 2:1 bila Sevilla . Uoči utakmice, 22-godišnji muškarac je teško ranjen kada je proboden u blizini podzemne stanice pored Atleticovog stadiona. Mladić je pretrpio tri ubodne rane; na bedru, ruci te leđima, a glasnogovornik Hitne službe u Madridu je izjavio kako je njegovo stanje kritično.

Atletico je krajem septembra u prvenstvu slavio s 2:0, a Diego Simeone i Vincenzo Montella su u odnosu na posljednje ligaške utakmice protiv Eibara , odnosno Alavesa na teren poslali dosta izmjenjene sastave. Vodstvo Atleticu je u 73. minuti donio Diego Costa .

Carrasco je pucao s ruba kaznenog prostora, gostujući igrači su blokirali njegov udarac, ali se na pravom mjestu našao Costa koji je sjajnim prizemnim udarcem lijevom nogom poslao loptu u mrežu Rica . Costa je u četvrtom nastupu za Atletico postigao svoj treći pogodak. Međutim, Sevilla je izjednačila sedam minuta kasnije. Navas je centrirao s desne strane, njegov ubačaj je preusmjerio Lucas Hernandez te je lopta promijenila smjer i prevarila Moyu .

Potpuni preokret i pobjedu Sevillu u 89. minuti donio je  Joaquin Correa,  koji je iskoristio slabu obrambenu reakciju Savića.  Šime Vrsaljko nije konkurirao za ovaj dvoboj.

Uzvrat je na rasporedu 23. januara s početkom u 21:30.

Valencia je na Mestalli svladala Deportivo Alaves s 2:1 . Poveli su gosti u 66. minuti kada je na asistenciju Munira El Haddadija, Ruben Sobrino s dvadesetak metara sjajno pogodio gornji lijevi kut Valencijinog gola. No, vodstvo Alavesa je trajalo svega sedam minuta. Guedes je uputio centaršut prema petercu, a golman gostiju Antonio Sivera je katastrofalnom reakcijom poslao loptu u vlastitu mrežu. 

U 77. minuti je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Adrian Dieguez Grande te su gosti do kraja susreta igrali s igračem manje. Igrački višak šišmiši su iskoristili u 82. minuti kada je Rodrigo svojoj momčadi donio preokret te postavio konačan rezultat.

Uzvrat je na rasporedu 24.januara s početkom u 19:00.

 

Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.