x

Barcelona nakon preokreta slavila u Sevilli u derbiju 11. kola La Lige!

U derbiju 11. kola na stadionu ``Ramon Sanchez Pizjuan`` Sevilla i Barcelona su odigrali veoma uzbudljiv meč, a slavili su gosti sa 2:1 nakon preokreta.

U veoma uzbudljivoj utakmici Sevilla nije dopustila gostima da razviju svoju tiki-taka igru i ostavila ih na ``samo`` 53% posjeda lopte.

 

Prvu priliku na meču imala je Barca kada je već u drugoj minuti Suarez bio u šansi, no Rico je fantastično intervenisao i odbio loptu u korner.

 

Domaćin je iz prve prave prilike postigao pogodak. Brz kontranapad poveo je Sarabia i asistirao je Vitolu koji izlazi sam pred Ter Stegena i rutinski pored njega šalje loptu u mrežu, te je Sevilla od 15. minute vodila sa 1:0.

 


SV-BR_1-2 by mediabh

Katalonci su izjednačili u samom finišu prvog poluvremena. Neymar je odradio veći dio posla i navukao protivničku odbranu na sebe, a potom loptu odložio za Messija koji sa vrha kaznenog prostora pogađa Ricovu mrežu za 1:1.

 

Rakitić je pokušao donijeti preokret Barci u 49. minuti, ali je njegov šut po sredini gola uz dosta poteškoća uhvatio Rico.

 

Messi je svoj drugi gol mogao postići u 54. minuti, no Rico je iz samih rašlji izvadio loptu i odbio je korner. Samo šest minuta kasnije ponovo je Messi bio u prilici, no šutirao je preko gola.

 

Već u narednoj minuti Suarez je donio preokre gostima. Messi je prošao po sredini, došao do kaznenog prostora, a potom uposlio Suareza koji u situaciji jedan na jedan matira Rica za 2:1.

 

Suarez je 11 minuta kasnije mogao povećati vodstvo Barce na 3:1. Neymar ga je odlično uposlio, Urugvajac je predriblao Rica, ali je otišao suviše ukoso i promašio je čitav gol.

 

Već u sljedećem napadu Sevilla je mogla izjednačiti. Nakon kornera Ter Stegen je ``zaplivao u prazno``, najviši u skoku je bio N`Zonzi, ali promašuje prazan gol glavom. Nakon gol-auta Barca je iz svega nekoliko pasova stigla do nove velike prilike,ali Suarez sa pet metara šutira pravo u Rica.

 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Barca je upisala osmu pobjedu u sezoni.

 

Izvor: klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.