x

Barcelona tužila Neymara, igrač tvrdi da mu klub duguje novac!

Saga vezana za Neymarov transfer u PSG još uvijek nije završena, jer je Barcelona odlučila tužiti nogometaša, a on je potom najavio da će pripremiti svoju odbranu tvrdeći da mu je katalonski klub dužan.

Barcelona je tužila Neymara zahtijevajući povrat bonusa za vjernost od 8,5 miliona eura, koji je bio dio produženja ugovora u oktobru. Katalonci tvrde da je on prekršio dogovor time što je prekinuo ugovor aktiviranjem klauzule od 222 miliona eura samo nekoliko mjeseci nakon produženja saradnje.

 

Ako Barcelona dobije tužbu, Neymar će morati izdvojiti 9,35 miliona eura računajući 10 posto kompenzacije. Treba dodati da katalonski klub ne želi da igrač lično uplati novac, nego da tu obavezu ispuni PSG.

 

Tužba je uslijedila nakon što je Barcelona odbila platiti 26 miliona eura bonusa koji navodno duguje Neymarovom ocu i agentu, a koji je također dio iste premije za produženje ugovora u oktobru.

 

Potom se oglasio i Neymar zajedno sa svojim agentima, a navode da će pripremiti odbranu i boriti se za isplatu premije iz prošle godine koju Barcelona još uvijek nije platila.

 

``Želimo informisati javnost da su Neymar i njegovi advokati informisani o tužbi Barcelone. Nakon zvaničnog obavještenja i analiza tvrdnji kluba, pripremit će se odbrana. Što se tiče neisplaćene premije po ugovoru iz 2016. godine, Neymar je već pokrenuo formalne sudske procedure za naplatu dugovanja``, navodi se u saopćenju.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.