x

Baščaršijske noći: Ana Rucner oduševila Sarajlije!

Brojne Sarajlije ali i posjetitelji iz drugih gradova uživali su sinoć na koncertu poznate violončelistice Ane Rucner na trgu ispred katedrale Srca Isusova. Atraktivna Hrvatica svojim nastupom u sklopu 22. Baščaršijskih noći pokazala je još jednom kako je jedinstvena umjetnica.

Rucner je sama na pozornici svirala violončelo, dok su se u pozadini vrtili videospotovi lijepih hrvatskih krajolika, najviše grada Zagreba. Ona je prije večerašnjeg nastupa izjavila kako je na ovu ideju došla kada je na jednom nastupu u Japanu shvatila kako ni violončeno, ni njena pojava, kao ni melodije Bacha ne predstavljaju Zagreb. Zbog toga je počela izvoditi jedinstveni multimedijalni koncert, koji je i večeras mnoge oduševio.

 

Spojem svjetske klasike i hrvatske etno muzike te hrvatskih krajolika, Rucner je doprinijela promociji njene zemlje, što uvijek ističe kao jedan od glavnih ciljeva njenih nastupa.

 

Posjetioci su imali priliku slušati Beethovenove i Bachove kompozicije u njenoj izvedbi, a u kompletan ambijent posebno se uklopio i Ravelov ``Bolero``. 

 

Posjećamo, Rucner je i prije četiri godine prvi put nastupala na Baščaršijskim noćima.

 

Sponzori večerašnjeg koncerta bili su Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo, KIA Motors, Klas, Addiko banka, Vispak, Privredna banka, Sarajevska Pivara i Zlatna džezva.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.