x

Baždarević o Gilliju: Najveća mu je kazna to što je uradio!

U Čitluku je danas održana 10. Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je, između ostalog, donesena odluka da se suspenduje pomoćnik bh. selektora Stephane Gilli zbog incidenta koji se desio nakon utakmice protiv Grčke. Gilli je udario šakom jednog od igrača Grčke, a Savez je odlučio da ga suspenduje i razriješi dužnosti pomoćnika Mehmeda Baždarevića do kraja kvalifikacija.

 

Selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević za SportSport.ba izjavio je da je Gilli zaslužio kaznu zbog onoga što je uradio, ali da svi trebaju znati da je on sportista i veliki čovjek, te da se sve to desilo u momentu i Gilli je nastojao da zaštiti igrače i stručni štab jer je bio napadnut od strane grčkih igrača.

 

``Šta da komentarišem? Zaslužio je kaznu za to što je uradio i ljudi koji su zaduženi za to su sve to razmotrili. Znamo koliki je on sportista i čovjek koji ima veliki respekt prema ovom sportu. Sve to se desilo u momentu i nije se mogao kontrolisati. Zaslužio je kaznu i znali smo da će suspenzija doći. On se branio i pokušao je zaštiti igrače i sve nas. Nikada nije pomislio da će mu se ovo desiti. Ne treba mu kazna jer je on kažnjen sam od sebe i tim riječima mi je to i sam rekao, najveća mu je kazna to što je uradio. On radi 18 godina s djecom, radio je u mnogim klubovima i sa mnogim zvijezdama. Moramo tražiti opravdanje koje je ljudsko jer on sigurno nije išao tamo da se bije s njima. Ne razmišljam o drugom pomoćniku, njega neće niko zamijeniti. Traje suspenzija, a kasnije ćemo vidjeti šta i kako``, rekao je Baždarević za SportSport.ba.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.