x

Baždarević pozvao 26 igrača za meč protiv Estonije!

Mehmed Baždarević objavio je spisak od 26 fudbalera koji su u kombinaciji za utakmicu protiv Estonije na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji koju igramo u Zenici 6. septembra.

Pozvani su Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Senad Lulić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Marin Aničić, Edin Cocalić, Haris Medunjanin, Mario Vrančić, Danijel Miličević, Mateo Sušić, Gojko Cimirot, Srđan Grahovac, Tomislav Tomić, Haris Duljević, Armin Hodžić, Milan Đurić, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić, Edin Višća, Edin Džeko i Vedad Ibišević.

 

Ekipa će sa okupljanjem započeti 29. avgusta u staroj bazi u hotelu ``Hercegovina`` na Ilidži, da bi se onda, kompletni, preselili u trening kamp NS BiH u Zenici gdje bi i dočekali susret sa Estonijom.

 

- Ovo je važan momenat za naš fudbal, jer zvanično počinje kampanja za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Estonija je kvalitetan i nezgodan protivnik. Neće biti lako i bitno je da se profesionalno i odgovorno spremimo. Moramo sve učiniti da prvi korak bude čvrst i jak. Moramo biti spremni na veliku borbu - istakao je Baždarević.

 

Na pitanje novinara zašto se na spisku ne nalazi Tino-Sven Sušić iz Hajduka, Baždarević je rekao da to jeste iznenađenje, ali da u pet prijateljskih utakmica Sušić nije igrao jer je bio povrijeđen, te da su se odlučili za pomenute igrače.

 

Osvrnuo se selektor i na činjenicu da je Ognjen Vranješ trenutno jedini igrač bez kluba rekavši da je on jučer raskinuo ugovor sa Sportingom i da je trebao preći u Celtic.

 

Podsjetimo, naša selekcija zajedno sa Estonijom nalazi se u H grupi sa Belgijom, Grčkom, Kiprom i Gibraltarom. Nakon meča sa Estonijom slijedi susret 7. oktobra sa Belgijom u gostima, a tri dana kasnije domaćini smo Kipru (10. oktobar).

 

Izvor: avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.