x

Begović kasni na pripreme zbog povrede: Učinit ću sve da budem na terenu

Asmir Begović jedan je od igrača koji će zakasniti na pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine, a razlog tome lakša je povreda koju je pretrpio u duelu s Tottenhamom prošlog vikenda.

“Nakon jednog uklizavanja u prvom poluvremenu osjetio sam bol u predjelu prepona, koja se zadržala kroz čitavu utakmicu. Morao sam se vratiti u Stoke kako bi napravio detaljne preglede i razgovarao s našim doktorima”, kazao je naš golman za svoju službenu stranicu.

 

Prema prvim rezultatima magnetne rezonance, koju je Asmir odradio u ponedjeljak navečer, doktori preporučuju nekoliko dana mirovanja. Ipak, postoji mogućnost da naš golman bude spreman do utakmice s Izraelom, koja je na programu u nedjelju.

 

“Tražio sam bilo kakvu mogućnost da zaigram u ovoj utakmici i doktori su mi dali striktan program kojeg se moram pridržavati. Uradiću sve što je moguće da budem na terenu u nedjelju i pomognem saigračima u ovoj izuzetno važnoj utakmici”, zaključio je Asmir.

 

Inače, selektor BiH Safet Sušić odlučio je danas da Asmir Begović bude kapiten Zmajeva u Haifi, jer će susret propustiti Edin Džeko zbog povrede.

 

Izvor: Sport.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.