x

Beograd: Grad pun života!

Jednodnevni ili višednevni boravak u jednom od najstarijih gradova Evrope zvuči i više nego primamljiv. Beograd, glavni i najveći grad Srbije, iz dana u dan broji više turista.

U Beogradu je u septembru ove godine boravilo 65.144 stranih i domaćih turista, što je 13 odsto više nego u septembru prošle godine, podaci su Turističke organizacije Beograda (TOB). Stranih turista bilo je više za 16 odsto, a domaćih za jedan odsto manje.

Prema informacijama Gradskog zavoda za informatiku i statistiku grada Beograda, u septembru je zabilježeno 141.372 noćenja, što je devet odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Prije nego li se odlučite posjetiti prijestonicu srpske kulture, obrazovanja i nauke pronađite spisak hotela u koje možete odsjesti tokom boravka u srpskoj prijestonici.

Ukoliko nemate vlastiti automobil ili želite na najjednostavniji način da razgledate sve zanimljivosti Brograda, smještaj potražite u centru ili okolini.

Svi smo najmanje jednom rezervisali smještaj u hotelu ili hostelu online, ali kada bismo došli na odredite dočekao bi nas potpuno drugačiji prizor od onog sa slika.

Iz tog razlologa pogledajte iskustva turista i informišite se unaprijed o odabranom smještaju. Iskustva drugih svakako će vam pomoći da odaberete ono što vam najviše odgovara, nakon čega će vaš boravak biti prijatniji, a obilazak Beograda lakši i jednostavniji.

Turisti nakon boravka u hotelu uglavnom ocjenjuju cjeluokupni utisak, a ocjene hotela u Beogradu možete vidjeti na sajtu trivago.rs.

Posjetiocima sajta su dostupne i slike smještaja, te mapa na kojoj mogu pogledati gdje se hotel ili hostel tačno nalazi.

Sad kad ste odlučili gdje ćete biti smješteni tokom odmora u Beogradu, vrijeme je za par informacija koje će vam predstaviti jedan od najstarijih gradova u Evropi u nekoliko rečenica.

Naime, Beograd je na nogama 24 sata dnevno, turistima ali i domaćem stanovništvu obezbjeđeni su nezaboravni noćni provode ili ugodna druženja.

Iako je Beograd danju poprilično haotičan, a javni prevoz je pravi šok za za vozače, noću sve to postaje manje važno jer tada je pravo vrijeme za opuštanje ali i uživanje u ljepotama grada.

Noćni izlazak svakako bi trebalo početi u glavnoj beogradskoj ulici, Knez-Mihailovoj, gdje se nalaze na desetine kafića i ugostiteljskih objekata s pristupačnim cijenama.

Pored zanimljivih ugostiteljskih lokala i splavova pažnju privlači i mnoštvo uličnih svirača i organiziranovanih svirki, te domaće stanovništvo koje uz čašicu uživa do dugo u noć.

Svakako biste trebali odvojiti vrijeme da posjetite Kalemegdan, najlepši i najveći beogradski park. On je istovremeno i najznačajniji kulturno-istorijski kompleks, u kojem dominira Beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav.

Ravnodušnim vas ne može ostaviti ni Ada Ciganlija, koja je od centra Beograda udaljena smao 4 km. Nesumnjivo je jedan od centralnih ekoloških punktova, i to zahvaljujući kombinaciji vodenih površina i šumskih kompleksa.

Pored svega, veoma je važno da odaberete period u kome ćete posjetiti ovaj grad. Takođe, treba napomenuti da sva godišnja doba imaju svoje čari.

Međutim, poslednjih nekoliko godina zime u Beogradu su uglavnom suve, bez mnogo snijega i kiše.

Januar je odlična izbor za posjetu Srbiji - praznično raspoloženje koje u većini drugih zemalja vlada u decembru, ovdje tek počinje sa dočekom nove godine, a traje sve do sredine februara.

Novogodišnji ukrasi krase grad tokom cijelog januara, a istovremeno se vrlo malo radi - to je doba godine kada opuštena kultura željna provoda dostiže svoj vrhunac.

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.