x

Beograđani napuštenim psima napravili 30 kućica!

Beograd - Ljubitelji životinja na Trgu Nikole Pašića sklapali skloništa za napuštene životinje, kako bi preživjele velike minuse. Plato ispred klizališta na Trgu Nikole Pašića bio je prije par dana pretvoren u ``majstorsku radionicu`` u kojoj su vješte ruke ljubitelja životinja sklapale kućice za napuštene životinje.

Članovi Inicijative mladih za širenje kulture - Kulturiranje poziv ``dokonim`` Beograđanima uputili su putem društvenih mreža, a u akciju se uključio i veliki broj slučajnih prolaznika.

 

Table stiropora, folije, stare novine, skalpeli i heftalice, materijal je koji je pristizao od podneva u velikim količinama. Voljni su bili Beograđani da slobodan dan, nedjelju popodne, umjesto u šetnji, provedu u izradi skrovišta za pse i mačke. Detaljna upustva za pravljenje bila su okačena na drvetu, pa i oni koji nemaju vješte ruke, uspjeli su da se snađu.

 

- Vidjeli smo na internetu tekst o tome kako da se napravi kućica za samo 300 dinara - kaže Mima Terzić, jedna od organizatorki. - Moji drugari Aleksandar Vukmirica i Milan Rogić došli smo na ideju da pozovemo ljude i da i mi pomognemo lutalicama u ovim hladnim danima. Oduševljeni smo koliki je odziv sugrađana. Planirali smo samo desetak, a s obzirom na to koliko je materijala i hrane pristiglo, napravili smo čak trideset.

 

Puni entuzijazma i mlađi, ali i stariji Beograđani ``zidali`` su satima skloništa za četvoronožce. Jedni su sjekli stiropor i lijepili foliju da zaštite kutiju od snijega i kiše, a drugi su opremali kućicu toplim ``namještajem``.

 

- Sa oduševljenjem sam prihvatila da dan provedem u pravljenju kućica, a i sama imam dva psa, tako da mi nije bilo teško da napravim nešto i za lutalice - kaže Slavica Simić.

 

``Majstori`` su se razišli tek u sumrak, a potom i raštrkali po različitim krajevima grada kako bi pse i mačke sa ulice, što pre uselili u tople domove.

(zivotinje.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.