Berači željeza otvaraju Tuzla Film Festival!

18.09.2013 17:00
beraci-zeljeza-otvaraju-tuzla-film-festival-main

Ovaj film Danisa Tanovića u Berlinu je nagrađen je sa dva Srebrena medvjeda: za najbolji film i mušku ulogu (Nazif Mujić)

Film ˝Epizoda u životu berača željeza˝ 18. septembra otvorit će ovogodišnji Tuzla Film Festival – južnoslavenskog filma. Projekcija filma rađenog prema istinitom događaju bit će održana u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

-Mnogi pokazuju interesovanje za ovaj nagrađivani film, između ostalog i zbog toga jer je sniman na ovom području, odakle dolaze i glavni akteri-izjavio je Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala.

Osim ovog, u konkurenciji za najbolji dugometražni film su i: ˝Mamaroš˝ Momčila Mrdakovića, ˝Obrana i zaštita˝u režiji Bobo Jelčić, ˝Krugovi˝ Srdana Golubovića, Crna Zorica u režiji Hristina Hatziharalabous i Radoslav Pavković, dječji film Zagonetni dječak režisera Dražena Žarkovića  i ˝Dim˝Tuzlaka Ismara Mujezinovića.

-Žiri će zaista imati težak zadatak jer se radi o veoma kvalitetnim filmovima-kazao je Balta i pozvao sve ljubitelje ove umjetnosti da dođu u Tuzlu, pogledaju projekcije i druže se sa najboljim filmskim stvaraocima iz regije i Hollywooda.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.