x

Beren Saat, Bihter u seriji “Strasti orijenta” otkriva: Često sanjam pokojnog dečka!

Zvijezda turske serije “Strasti orijenta” koju, od ponedjeljka do petka, pratite putem “HAYAT TV-A”, Beren Sat otkriva kako je smogla snage da nastavi život poslije smrti svoga dečka pre četiri godine i ističe da nije zaljubljena u kolegu Kivanca Tatlituga, koji  igra  Behlula u seriji.  

Popularna turska glumica Beren Sat  najveći uspjeh doživjela je u seriji “Strasti orijenta” koju prikazuje “HAYAT TV”,  gdje igra lik Bihter Jereoglue, za koju je dobila najznačajnije glumačko priznanje u Turskoj “Golden Butterfly Award”. Njena karijera počela je učešćem u show programu “Zvijezda Turske” u kojem je stigla do superfinala, posle čega je osim njenog talenta na površinu isplivala i glumičina tužna ljubavna priča, kada je kao dvadesetogodišnjakinja u teškoj saobraćajnoj nesreći izgubila voljenog momka. Upravo je on zaslužan za njen poslovni trijumf, ali objašnjava i kakva osećanja gaji prema Behlulu!

 

Kada ste odlučili da postanete glumica?

- Uvjek sam bila dobar đak, a moj otac je mislio da je Fakultet za poslovnu administraciju najbolji za mene. Ipak, tu se nisam pronašla i primijetila sam da moj život teče u pogrešnom smjeru. Onda sam odlučila da se posvetim glumi i u tome mi je pomogao Efe. Imala sam dvadeset godina kad sam se prijavila za TV takmičenje “Zvijezde Turske”. Bilo je na hiljade kandidata, ali uspjela sam da uđem u uži krug. Pozvali su me u Istanbul, sve mi je izgledalo kao san, a Efe mi je bio podrška sve vrijeme.

Ko je Efe?

- Ljubav moga života. Bili smo zajedno tri godine i mada mlađi od mene godinu dana, bio je veoma zreo. Vezivala nas je velika ljubav, on me je ohrabrivao, okrenuo me drugom svijetu koji je bio daleko od njega. To ne bi baš svako uradio, ali Efe je po svemu bio drugačiji. Kada se TV šou završio vratila sam se u Ankaru, Efe i ja smo večerali, odveo me je kući, legla sam u krevet, a nakon nekoliko sati vidjela sam ga u mrtvačnici. Bio je s prijateljima u automobilu. Mladost, brzina... Doživjeli su nesreću, a njegov brat mi je saopštio ovu strašnu vest. Sjećam se da sam bila slomljena, odmah sam krenula u bolnicu sa svojom mamom, a na putu do tamo sam se molila. Osetila sam da neće biti dobro, kao što se i desilo, jer je umro u kolima hitne pomoći. Željela sam samo da ga vidim i dodirnem posljednji put.

Koliko vam se život promenio od tada?

- Bila sam u mrtvačnici, gledala sam ga i tada sam mislila da je moj život završen. U tom trenutku je i bio. Pokušala sam da idem dalje, ali bilo je veoma teško jer je bol bila prevelika. Uz mene su stalno bili roditelji i prijatelji, govorili su mi da ne uništavam sebe jer u krajnjem slučaju ni Efe to ne bi volio. Četiri mjeseca nisam izašla iz kuće, ali sam polako smogla snage da krenem dalje.

Da li je ta tragedija utjecala na vaš odnos prema ljudima?

- Ne, ali bilo mi je potrebno mnogo vremena da se vratim među ljude. To što se dogodilo neće nestati, a ja ću i dalje živeti s tim. Taj događaj promijenio je moj pogled na život jer znam da je sve neizvjesno, sutra se možete probuditi i doživjeti veliko i neočekivano iznenađenje.

Da li danas razmišljate o Efeu?

- Da, često mi dolazi u snove, a kada sam u Ankari posjetim njegov grob. Poslovnu avanturu koju živim danas, živim zahvaljujući Efeu. On je ostvario moj san i svaku svoju ulogu posvećujem njemu. Veliki uzor u životu mi je Efeova majka čijoj snazi i strpljenju se divim. Naši životi su se nastavili, ali čujemo se, sećamo se lijepih trenutaka i često zajedno plačemo.

Mnogo se pričalo o vašem odnosu sa Behlulom, vašim ljubavnikom iz seriji!

- Moj odnos sa njim je prijateljski. Ne kažem da je nemoguće zaljubiti se u glumačkog partnera jer zajedno provodimo dvadeset sati dnevno, pet, šest dana u nedjelji, ali mi se to nije dogodilo ni sa jednim glumcem.

Šta vam je najvažnije kod partnera?

- Poštovanje i lična higijena. Do sada nisam imala problema sa svojim partnerima, svi su bili lijepi i vodili računa o higijeni. Behlul je dobar i lijep momak, čak je vodio računa kako se hrani toga dana kada smo imali  ljubavnu scenu. S njim je bilo lako raditi.

Šta je potrebno da bi vas jedan muškarac osvojio?

- Muško-ženski odnosi su za mene kao igra šaha. Živim samo danas jer ne znam šta će mi donjeti sutra. Uživam u lijepim trenucima.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.