x

Bh. košarkaši gostuju Slovačkoj u pretposljednjem kolu pretkvalifikacija za SP!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u 18:00 sati gostuje Slovačkoj u Bratislavi. Meč se igra u okviru 5. kola grupe A evropskog dijela pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

Nakon teškog poraza od Švedske u Zenici (88:70), reprezentacija BiH mora slaviti u Slovačkoj pošto bi sve osim pobjede znatno smanjilo šanse za plasman u kvalifikacije.

 

Trenutno smo treći u grupi A sa šest bodova, koliko ima i trećeplasirana Švedska koja nas je dva puta savladala, što znači da su Šveđani bolji od nas u međusobnom omjeru te u slučaju da na kraju budemo bodovno izjednačeni, oni će biti ispred.

 

Na prvom mjestu u grupi je Armenija sa sedam bodova, dok su Slovaci posljednji s pet bodova.

 

Slovačka je za sada jedina selekcija u grupi koja nije upisala sve pobjede kod kuće. U 4. kolu poraženi su od Armenije rezultatom 92:78.

 

Gledajući sve moguće kalkulacije, zaključak je da će naš tim za plasman u kvalifikacije najvjerovatnije morati upisati pobjede i protiv Slovačke večeras i protiv Armenije za tri dana.

 

``Teško nam je pao poraz od Švedske, ali ništa nije izgubljeno. Pred nama su još dvije utakmice iz kojih možemo izaći kao pobjednici i plasirati se u kvalifikacije. Slovačka je dobra ekipa, pogotovo na visokim pozicijama. Mi smo spremni za meč, trebamo dati maksimum i nadamo se pobjedi``, rekao je centar naše reprezentacije Obrad Tomić.

 

U rosteru našeg tima večeras neće biti Amerikanca s bh. pasošem Alexa Renfroea koji je odstranjen iz tima zbog teškog prekršaja timske discipline koji je napravio u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske. Njegovo mjesto će zauzeti 19-godišnji Darko Talić.

 

Osim Renfroea, od igrača koji su nastupali u pretkvalifikacijama neće biti ni Nikole Gajića ni Stefana Glogovca koji su se priključili pripremama Igokee.

 

Prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz svake grupe pretkvalifikacija odlaze u kvalifikacije za SP.

 

Susret Slovačka - BiH igra se sutra u Bratislavi od 18:00 sati (prijenos BHRT).

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.