x

Bh. košarkaši sa Zeničanima otvorili nove sportske terene!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras se na novootvorenim košarkaškim terenima družila s građanima Zenice koji ljetne večeri ispunjavaju igranjem košarke.

U društvu naših najboljih košarkaša večeras su simbolično krunisane aktivnosti na uređenju i osvjetljavanju dva terena za ulični basket koje su izvedene uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta.

 

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović je izjavio kako im je želja da august u Zenici bude mjesec košarke.

 

``U subotu trebamo da ispunimo Arenu do posljednjeg mjesta i damo svoj doprinos, kako bi naši momci napravili važan korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo``, kazao je Jovanović.

 

Gradonačelnik Zenice je istakao kako je Zenica grad sporta te je gostima zaželio da se tako i osjećaju.

 

``Grad Zenica vam nudi saradnju i u narednom periodu. Ponudit ćemo vam da ovo bude i vaša košarkaška baza, kao i nogometne reprezentacije. Vi ste novo, smjena generacija dolazi i od srca vam čestitam,``, izjavio je Kasumović.

 

Košarkaški reprezentativci su iskoristili slobodno vrijeme nakon večere te se družili sa Zeničanima šutirajući slobodnjake i praveći selfije.

 

Stručni štab naše košarkaške reprezentacije je istakao da su zadovoljni uvjetima u Zenici te da se nadaju da će na sportskim terenima u narednom periodu igrati buduća velika imena košarke.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.