x

Bh. novinari na nezaboravnom putovanju u Antaliji: Raj na zemlji! (I DIO)

Turistička agencija Fibula omogućila je bh. predstavnicima medija sedmodnevni obilazak ``antalijske rivijere``, te je tom prilikom predstavljen dio njhove bogate turističke ponude. Naime, Fibula u svojoj ponudi ima veliki broj hotela u Antalijskoj regiji u Turskoj koje su ovoga juna obišli domaći novinari, a vrijedi spomenuti kako su to hoteli najviše kategorija sa all inclusiv uslugom...

Sedam dana boravka u ovom prelijepom dijelu Turske sigurno je premalo vremena da bi se obišle sve ljepote koje se tu nalaze, ali, ipak, sasvim dovoljno da se stekne utisak kako se nalazimo na svojevrsnom raju na zemlji.

 

Predivne plaže, prekrasni hoteli i još ljubazniji domaćini je ono što ćete sretati na svakom koraku tokom posjete regiji Antalije.

 

Sedmodnevna “putešestvija” započela je u prekrasnom hotelu Utopia World iz kojeg se na plažu spuštate – liftom.

 

Uz mnogobrojne bazene, Aqua park, kao i izvrsnu hranu, ovdje ćete naići na gostoprimljivost osoblja kakvu ste rijetko gdje sretali.

 

U ovom hotelu srećemo Ilhana, 23-godišnjeg animatora na bazenu koji je u Antaliju došao raditi iz 300 kilometara udaljenog Mersina. Kaže da se ovim poslom bavi već nekoliko godina.

 

– Mersin je odavdje prilično daleko i kući idem veoma rijetko, uglavnom tokom zime kada je ovdje najmanje turista. Sezona kupanja na ovom području traje skoro 10 mjeseci i tokom tog cijelog perioda hoteli angažuju animatore. Sa mnom u grupi su, osim Turaka, još animatori iz Poljske i Rusije, priča Ilhan kojem radni dan traje od 10 do 14 sati.

 

Temperature na ovim područjima tokom ljetnog perioda su “paklene”, te nemojte se iznenaditi kada u 7 ujutro vidite da se živa na termometru popela na čak 35. podiok.

 

Tokom popodnevnih sati temperature ne padaju ispod 40 stepeni, a nerijetko dosežu i za nas nestvarnih 50.

 

Uz hotel Utopia World, još u jednom hotelu smo odsjeli dvije noći. Riječ je o hotelu Siam Elegance u Beleku čiji su vlasnici braća iz Sandžaka u Srbiji.

 

Kao i u Utopiji, i ovdje ćete naići na prekrasnu plažu, hranu, gostoprimstvo osoblja, ali i predivno uređene bazene koje ukrašavaju drveni mostovi.

 

Od svih gradova koje smo obišli, Belek možda nudi i najmanje sadržaja, ali je odlično mjesto za nešto, što bi naš narod rekao, “pravi odmor”.

 

Agencija Fibula, osim hotelskih smještaja, nudi mogućnost obilaska i mnogobrojnih znamenitosti koje krase ovo područje Turske, a prava atrakcija bilo je krstarenje. 

 

Pogledajte prvi dio galerije putovanja i provjerite zašto je Fibula bukirana pozivima za Antaliju. Uskoro vam donosimo i drugi dio putovanja.

 

Fibula je vodeća turistička agencija u Bosni i Hercegovini. I ove godine vas vodi na nezaboravno ljetovanje u Tursku:
-   Direktni charter letovi Sarajevo
-   Antalija svakog ponedjeljka i petka
- Posebni popusti za polaske u julu uz najpovoljnije cijene u Bosni i Hercegovini
- I to nije sve: provedite 8 dana u Antaliji po cijeni već od 499 KM.

 

Fibula Air Travel Sarajevo, Ferhadija 24
Facebook stranica: 
https://www.facebook.com/fibulaair/?fref=ts

 

(Fokus.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.