x

BiH bez Evropskog prvenstva!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Beču poražena sa 34:32 od Austrije i tako je ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj naredne godine.

Počelo je loše po našu reprezentaciju (nažalost je tako i završilo), pošto je Austrija otvorila meč sa 3:0, imala je 5:2 i nekako je djelovalo da ovo nije naša noć i da su naše nade bile uzaludne, a onda su naši momci doslovno poletjeli, napravili su seriju 8:0 i stigli do 8:5 prednosti.

 

Održavali smo uglavnom tri gola prednosti nad Austrijancima, koji su bili očajni večeras, ali su imali veliku ``podršku`` u vidu sudija, pa je nekoliko diskutabilnih odluka išlo u prilog domaćoj selekciji u prvom poluvremenu, dok se u dugom dijelu suđenje popravilo, ali nestala je naša dobra igra.

 

Upravo zahvaljujući sudijama su se domaći uspjeli vratiti, pa do kraja poluvremena i izjednačiti. Prvo je bilo 15:15, potom 16:16 i na kraju 17:17. No, veliki je broj isključenja bh. igrača, dok se Austrijancima doslovno poklanjalo penale. 

 

Nebojša Grahovac je bio sjajan u prvom dijelu na našem golu i na najbolji je način zamijenio povrijeđenog Benjamina Burića, dok se ofanzivno najviše istakao Panić, a sjajan je bio mladi Predagović, koji je svojim golovima i započeo preokret Zmajeva.

 

Drugo poluvrijeme otvaramo s dva pogotka, ali Austrijanci nam nisu dozvoljavali da odemo na tri gola prednosti, mada smo igrali i sa igračem više na startu jer je isključen Božović od Austrijanaca.

 

Ipak, uspjeli smo opet da odemo na dva razlike i da dođemo u situaciju da vodimo glavnu riječ na parketu, a dosta zasluga ide i raspoloženom Grahovcu, koji je sjajno branio u najvažnijim momentima.

 

``Dosadni`` Austijanci stižu do izjednačenja (25:25) na petnaestak minuta do kraja. I onda početnička greška našeg tima, Frimmel je donio vodstvo Austriji nakon dugo vremena.  Nakon nove greške, Božović pogađa za 27:25. Ubrzo nova greška i novi gol Austrije, koja je povela 28:25, isključivo zahvaljući našem padu koncentracije. 

 

Nažalost, nije bilo snage za povratak, Austrija je za kratko vrijeme stekla čak pet golova prednosti. Nije domaćinu bilo teško, samo je koristio naše poklone i do kraja je lagano došao do pobjede i slavlja. Evropsko prvenstvo nam ostaje samo san, a kako smo igrali kada je bilo najpotrebnije, stvarno ga nismo ni zaslužili.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.