x

BiH poražena od Belgije na Grbavici, baraž gotovo nedostižan!

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na stadionu Grbavica u okviru 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. od selekcije Belgije rezultatom 3:4.

Bh. reprezentacija je u izjednačenoj igri vodila nakon prvog poluvremena, ali u nastavku su izabranici Mehmeda Baždarevića odigrali znatno slabije, što su moćni Belgijanci iskoristili, preokrenuli rezultat i na kraju stigli do trijumfa.

 

Već u četvrtoj minuti uslijedio je hladan tuš na Grbavici, jer je Meunier iskoristio konfuziju u bh. odbrani i pogodio za vodstvo Belgijanaca nakon asistencije Hazarda.

 

Naša selekcija je potom preuzela inicijativu, a najbolju priliku imao je Medunjanin uputivši opasan udarac s ivice šesnaesterca.

 

Nakon pola sata igre Zmajevi su izjednačili. Sjajnu akciju poveo je Kolašinac s lijeve strane i uposlio je Džeku, koji je iz neugodne pozicije uspio uputiti udarac ka belgijskom golu. Courtois je uspio odbraniti, ali je na odbijenu loptu natrčao Medunjanin i donio izjednačenje.

 

 

Samo devet minuta kasnije Grbavica je ponovo eksplodirala. Nakon velike greške Vertonghena, sam ispred Courtoisa našao se Višća i rutinski ga matirao za veliki preokret.

 

Pred sami odlazak na odmor Belgija je imala nekoliko velikih prilika preko Vermaelena, Hazarda i Batshuayija, koji je na kraju pogodio i stativu. Ipak, sjajni Begović se istakao s nekoliko odličnih intervencija pa se otišlo na odmor s rezultatom 2:1 za našu selekciju.

 

Belgijanci su u istom ritmu počeli drugo poluvrijeme. Velike šanse propustili su Batshiayi i Alderweireld, a onda su pola sata prije kraja meča stigli do zasluženog izjednačenja.

 

Carrasco je ``promiješao`` našu odbranu i uputio udarac, kojeg je Begović uspio odbraniti. Ipak, na odbijenu loptu naletio je Batshuayi i pospremio je u mrežu za izjednačenje.

 

Nastavljeni su žestoki napadi, a Begović je u 67. minuti spasio gol odbranivši neugodan udarac Tielemansa. 

 

Upravo iz kornera nastalog iz prethodne akcije, Belgijanci su postigli treći gol. De Bruyne je centrirao, Carrasco prebacio, a Vertonghen zakucao loptu u mrežu za novi preokret.

 

Osam minuta prije kraja utakmice Đumić je ponovo izjednačio, ali sve nade za povoljan rezultat uništio je Carrasco gotovo u sljedećem napadu za konačnih 3:4.

 

Belgija je s osmom pobjedom uvećala vodstvo na liderskoj poziciji grupe H, dok je BiH ostala na drugom mjestu s jednim bodom više od Grčke, ali i jednom utakmicom više. Grčka večeras od 20:45 sati igra utakmicu u gostima kod Kipra.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.