x

BiH protiv Poljske bez poraza: Tomislav Brkić dokrajčio Poljake!

U prvom kolu Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Poljsku sa maksimalnim rezultatom 5:0.

Nakon pobjede našeg dubla, Mirza Bašić/Tomislav Brkić, nad favorizovanim Poljacima, Marcin Matkovski/Lukasz Kubot i konačne pobjede nad Poljskom, naša reprezentacija je potvrdila zasluženu pobjedu i sa nulom dotukla Poljake. Selektori ekipa su odlučili da se održi i nedjeljni dan takmičenja. Jučer su igrali singl meč, naš kapiten Tomislav Brkić i mladi Poljak Hubert Hurkacz, a pobjedu je ostvario naš Tomislav Brkić sa 2:1 u setovima.

 

U prvom setu oba tenisera su napravila po jedan break, a u tie-breaku uspješniji je bio naš teniser sa 7:6 (1). Poljak je imao vodstvo u prvom setu od 4:1. U drugom setu Poljak je napravio break u trećem gemu i riješio ga je u svoju korist rezultatom 6:4 te je susret otišao u odlučujući treći set. U trećem setu Brkić je napravio break u šestom gemu, ali kada je servirao za meč, Hurkacz je uzvratio breakom, potom je izgubio svoj servis u 12. gemu te je Brkić riješio meč rezultatom 2:1 (7:6, tie break 7:1), 4:6, 7:5.

 

Evo svih rezultata, BiH – Poljska 5:0

 

Mirza Bašić (BiH) – Kamil Majchrzak (Polj) 2:0 (predaja)

Damir Džumhur (BiH) – Hubert Hurkacz (Polj) 3:0

Mirza Bašić/Tomislav Brkić (BiH) – Marcin Matkowski/Lukasz Kubot (Polj) 3:2

Damir Džumhur (BiH) – Kamil Majchrzak (predaja)

Tomislav Brkić (BiH) – Hubert Hurkacz (Polj) 2:1

 

U drugom kolu naša reprezentacija će igrati protiv Holandije kao domaćin od 07. do 09. aprila 2017.god.

 

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.