x

Bihaćko ljeto 2013. i Una regata 2013!

Već petnaestu godinu u nizu, pod okriljem Kulturnog centra Bihać, u historiju će biti upisan još jedan festival scensko-teatarske umjetnosti „Bihaćko ljeto“. Prepoznatljive nijanse novog festivala će tradicionalno, u petnaestodnevnom programu, obojati naš grad umijećima priznatih umjetnika.

Glumačke maske odigrat će za vas zanimljive scenske nastupe, a imat ćete priliku čuti i poznate melodije u izvedbi muzičkih profesionalaca. Toplo preporučujemo predstave brojnih pozorišnih kuća koje prate poznata lica sa pozorišnih dasaka: Filip Juričić, Dragan Marinković Maca, Izudin Bajrović, Milan Pavlović, Moamer Kasumović, Zana Marjanović, Ecija Ojdanić, Zijah Sokolović i mnogi drugi.

Imat ćemo ih priliku vidjeti u teatarskim hitovima, kao što su: „Ja, mahalac“, „Balkanski špijun u Sarajevu“, „Sutra (ni)je novi dan“, „Lutka“ i ostali.

Ljubitelje muzičke umjetnosti obradovat ćemo dolaskom gostiju poput Kemala Montena, Alena Islamovića te prvi put i koncertom Zvonka Bogdana.

Na kraju, Una regata je jedinstven događaj koji će okupiti zaljubljenike prirode i zdravog života. Vjerujemo da ćete se ugodno osjećati u našoj jedinstvenoj oazi prirode.

Una je oduvijek bila simbol života, jedan od simbola Bos. Krajine i Bosne, mjesto susreta i zabave, mjesto gdje ćete potvrditi i obogatiti stara-nova poznanstva, prijateljstva, simpatije i ljubavi. S tim u vezi, dođite i uvjerite se, dođite po ko zna koji put i uživajte.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.