x

Bijelo dugme nakon 27 godina u Tuzli: Spektakularan koncert popularne grupe na Tušnju!

Sve tuzlanske ulice sinoć su vodile na jedno mjesto - Gradski stadion Tušanj na kojem je jedna od najpoznatijih rock grupa s naših prostora Bijelo dugme održala koncert.

Nekoliko hiljada prisutnih uživalo je u dvoiposatnom spektaklu pod geslom ``Ko ne poludi, taj nije normalan`` kojim ova legendarna grupa proslavlja 40 godina od osnivanja.

 

Uz nerijetke ovacije publike redali su se hitovi Bijelog dugmeta, ali u nešto drugačijoj interpretaciji nego što su to generacije koje su stasale uz ovu popularnu grupu dosad imale priliku čuti.

 

``Ovo je jedno novo aranžmansko Bijelo dugme. Goran je uradio nove aranžmane koji će ljudi poslije koncerta, ili osuditi, ili pohvaliti. Goran ne voli da ide unzad. Oni ide naprijed i uvijek traži neko novo osvježenje. Ja sam vokalno dosta toga promijenio u starim pjesmama, tako da je to sve upakovano s trubama, što je po meni jedan veliki izazov i upravo zbog toga sam i pristao ovo da radim``, kazao je za Klix.ba Islamović.

 

Dodaje da ekipu Bijelog dugmeta posebno iznenađuje činjenica da se na njihovim koncertima sve više pojavljuju pripadnici mlađih generacija.

 

``Na naše koncerte dolaze i osobe sa 19-20 godina što je znak da Bijelo dugme nikako ne stari, da te pjesme žive i da se prenose s generacije na generaciju``, nastavlja Islamović.

 

A kada je riječ o koncertu na tuzlanskom Tušnju, Islamović kaže da je jako lijepo svirati na stadionima.

 

``To su veliki prostori. Osjećaš se veliko i moćno. Ako znaš uživati u ovakvim ambijentima i na ovakvim koncertima, onda znaš šta je dobro. Mi volimo potpune doživljaje i ugođaje i zato radimo ovakve koncerte``, kaže Islamović.

 

Goran Bregović Brega, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa u Tuzli su, nakon 27 godina, nastupili pod pratnjom Orkestra za svadbe i sahrane, a ovu muzičku noć upotpunili su i nastupi grupa Regina, The Last Location, Kontrast i Divan te Vokalnog ansambla Tuzlanke. 

 

Grupa Bijelo dugme osnovana je 1974. godine u Sarajevu, a u Breginim, Tifinim i Alenovim izvedbama u narednoj godini trebala bi uživati i publika u Sarajevu te Banjoj Luci.

 

tekst: klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.