x

Birčević: Želimo u finale!

Nakon godinu dana pauze, košarkaši beogradskog Partizana uspjeli su da izbore svoje mjesto u play-offu ABA lige.

Turbulentan period nalazi se iza crno-bijelih. Do posljednjeg kola regularnog dijela lige, crno-bijeli su se borili za poziciju dva na tabeli, mada su mogli da padnu i na četvrto mjesto. Na kraju, skroman uspjeh Beograđana. 

 

Do sada, u svoju statistiku su upisali 19 pobjeda i sedam poraza, a osvojeno treće mjesto dokaz je da su crno-bijeli napravi veliki iskorak u odnosu na prošlu godinu.

 

Jedan od onih koji su se isticali u posljednjem periodu, bio je krilni centar Stefan Birčević, igrač koji je u više navrata kako u prvenstvu tako i Ligi prvaka bilježio double - double učinak.

 

``Zadovoljni smo ostvarenim uspjehom do sada. Naša ambicija na početku sezone bila je da uđemo u play-off. To smo i ostvarili. Nastavljamo dalje. Sada nas čeka Cedevita. Oni su favoriti, dobili su nas dva puta ove sezone. U Beogradu smo imali 17 poena prednosti, ali smo nažalost tu razliku ispustili i pretrpjeli poraz. Međutim, ne predajemo se. Hoćemo ovo polufinale da učinimo zanimljivim i uđemo u finale``, naglasio je Birčević.

 

Utakmica između Cedevite i Partizana igra se u subotu.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.