x

Blackbird – vozilo koje se može pretvoriti u bilo koji automobil!

Gledajući televizijski sadržaj nismo niti svjesni koliko su nam puta oči zavarane i koliko je sve ono što se prikazuje na ekranu zapravo daleko od stvarnosti. U novije vrijeme filmska industrija koristi sve više trikova tijekom kreiranja atraktivnih scena (jer one se danas kreiraju, a ne samo snimaju kao nekada), a razlozi za to su, osim onog očitog, mogućnost da se scena lako izmijeni u postprodukciji, ali i da se smanje troškovi.

Budući da i dalje ostajemo portal vezan isključivo uz automobile, još se uvijek nećemo udaljiti od naše glavne tematike, pa nas tako i u slučaju malih tajni velikih majstora filmske industrije i dalje zanimaju samo automobili ili bolje rečeno vozila. Zainteresirao nas je stoga novi projekt tvrtke The Mill koji nosi naziv Blackbird, a radi se o svojevrsnom pomagalu koje će olakšati i smanjiti troškove snimanja scena s automobilima, bilo da je riječ o nekom akcijskom filmu ili reklami.

 

Blackbird je neka vrsta kostura automobila, odnosno konstrukcija čija se šasija može razvlačiti i širiti na način da postane nalik bilo kojem automobilu na svijetu. Nakon snimanja željenih scena u postprodukciji se metodama vezanim uz računalno generiranje grafike, u što neću ni pokušati ulaziti, slaže konačan izgled automobila, onakav kakav ćemo vidjeti u finalnom proizvodu. Drugim riječima, Blackbird se pomoću računalne magije može pretvoriti u bilo koji automobil na svijetu, a koliko će to olakšati posao tvorcima raznoraznih reklama ne možemo ni zamisliti. Uz smanjivanje troškova vezanih uz nabavku nekih automobila ili izradu replika, preko olakšanog simuliranja jurnjava ili nesreća, pa sve do onog najbitnijeg za reklame, a to je prilagodba istih novijem (redizajniranom) modelu, što isključuje potrebu za snimanjem nove.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.