x

Bogatim programom obilježen Dan Zeničko-dobojskog kantona!

Nizom sadržaja danas je obilježen 29. avgust, Dan Zeničko-dobojskog kantona. Počelo je polaganjem cvijeća na spomen-obilježju Kameni spavač i odavanjem počasti poginulim braniocima BiH i civilnim žrvama rata, a nastavljeno prijemom za predstavnike boračkih organizacija, udruženja građana i zeničkog Univerziteta u sjedištu kantonalne vlasti, gdje je održana i svečana sjednica Kantonalne skupštine.

U parku ispred zgrade sjedišta Zeničko-dobojskog kantona zvaničnici su prisustvovali će svečanom podizanju zastava Bosne i Hercegovine i Zeničko-dobojskog kantona uz intoniranje Himne Bosne i Hercegovine. U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona je održana Svečana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, a potom i prijem u auli zgrade sjedišta Zeničko-dobojskog kantona, za medije, te zvanice javnog, društvenog i kulturnog života Zeničko-dobojskog kantona i Bosne i Hercegovine.

 

U uvodnom obraćanju predsjedavajući Skupštine i premijer, Jasmin Duvnjak i Miralem Galijašević su istakli značaj obilježavanja ovog dana, povezanim i sa pisanjem povelje Kulina bana Dubrovčanima na današnji dan 1189.godine. Dodjeljerna su i javna priznanja Plaketa ZDK, i to Savezu izviđača Zenice i profesoru Ahmi Muharemoviću. Pogledajte foto galeriju sa današnjih skupova.

 

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.