x

Boka Kotorska postaje centar elitnog turizma!

Projekat gradnje prvog evropskog One&Only resorta od značaja za cijeli region – Pored već izgrađenog modernog Porta Montenegra u Tivtu, kanadskog biznismena Petera Munka, u Boki niču još dva, a možda i tri slična naselja.

Projekat gradnje prvog evropskog One&Only resorta u Kumboru, na kojem će biti angažovano preko tri hiljade radnika, biće od ključne važnosti ne samo za Boku i grad Herceg Novi, već za cijelu Crnu Goru pa i region, ocijenili su čelnik opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić i James Wilson, izvršni direktor kompanije Azmont Investments iz Azerbejdžana, koja realizuje projekat, uz konstataciju da Boka postaje centar elitnog turizma na Jadranu.

Saopšteno je da su sagovornici tokom sastanka, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić obišli bivšu mornaričku kasarnu u Kumboru, gdje je u toku rušenje postojećih objekata i odlaganje otpada, geološko ispitivanje tla i čišćenje morskog dna, prenosi Business.hr.

Projektom se planira gradnja prvog One&Only hotela u Evropi, marine kapaciteta do 250 vezova za mega jahte, oko 70 trgovina, restorana i kafea, jahting kluba i teniske akademije.

Novac od aukcijske prodaje starog materijala iz bivše kasarne ići će, najavljeno je, u humanitarne svrhe, za djecu s posebnim potrebama.

Pored već izgrađenog super modernog Porta Montenegra u Tivtu, kanadskog biznismena Petera Munka, u Boki niču još dva, a možda i tri slična naselja elitnog turizma.

Švajcarska kompanija Orascom, odnosno, njena kompanija “Luštica development”, u kojoj crnogorska Vlada ima 10 odsto vlasništva, na temelju zakupa od 99 godina, započela je izgradnju turističkog kompleksa na poluostrvu Luštica. Planirano je podizanje sedam hotela s 1.200 soba, kao i 1.500 stanova, golf tereni, marina i drugi turistički sadržaji.

Taj projekt, nazvan “Luštica Bay”, vrijedi više od milijardu eura. Kako je saopšteno iz te kompanije, do sada je već prodato 120 kuća i vila u budućem naselju na Luštici, a prvi stanari se očekuju 2015. godine.

Privode se kraju i radovi na izgradnji Regent Porto Montenegro Hotel & Residences u Tivtu. Menadžment te hotelske grupe već je počeo s odabirom 150 radnika iz Crne Gore, koji trebaju postati dio njihovog internacionalnog poslovnog tima. Otvaranje novog hotela ove prestižne azijske hotelijerske grupe, koja je, kako se navodi, sinonim za glamur, sofisticiranost i besprijekornu uslugu, planirano je u ljeto 2014. godine u naselju Porto Montenegro u Tivtu.

I turska Rixos grupa, koja se primarno bavi uvozom i izvozom mobilnih telefona, kao i ulaganjem u razvoj infrastrukturnih objekata iz područja turizma, obrazovanja i sl. izrazila je interes za ulaganje kapitala u projekte u Kotoru, o čemu su predstavnici kompanije ovih dana o tome razgovarali s gradonačelnicom Kotora Marijom Ćatović i njenim saradnicima.

Izvor: seebiz.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.