x

Bomba pred Novu godinu: Bit će suza u BiH ako Džeko ostvari ovaj transfer!

Dolazi vrijeme praznika, ali navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine neće imati puno razloga za slavlje ukoliko se ostvari transfer Edina Džeke koji predviđa novinar ESPN-a Diergo Cora.

On je putem Twitter profila objavio da je za usluge bh. Dijamanta zainteresovana, ni manje ni više, nego meksička ekipa Monterrey Soccer Club koja je u vlasništvu jedne od najvećih latinoameričkih kompanija FEMSA.

``Rekli su mi da bi Edin Džeko i Radolfo Pizarro mogli doći u ekipu Monterreyja``, napisao je on na Twitteru. Dakle, osim Dijamanta u tim bi trebao doći i Radolfo Pizarro. Radi se o fudbaleru koji trenutno nastupa za ekipu Guadalajare u meksičkom prvenstvu, iako ima samo 23 godine za reprezentaciju je odigrao 12 mečeva i postigao tri gola.

Inače, Monterrey se trenutno takmiči u najelitnijem rangu meksičkog fudbala, a prošle sezone su regularni tok takmičenja završili na prvom mjestu sa 37 bodova iz 17 kola, a na kraju su izgubili u play offu od Tigresa i to u velikom finalu. Koliko je realna priča da je takav klub zanimljiv prvom strijelcu Serije A iz prošle sezone, veliko je pitanje, ali sigurno ne treba podcijeniti riječi nekoga ko radi za ESPN.

Podsjetimo da je Džeko član Rome od ljeta 2015. godine, a njegova tržišna vrijednost prema portalu Transfermarkt.com iznosi 20 miliona eura. Džeko je u tekućoj sezoni postigao osam golova u Seriji A čemu je dodao i tri gola u Ligi prvaka.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.