x

Borini: Milan je za Italijane, kao Barca ili Real za Špance!

Italijanski napadač Fabio Borini ovog ljeta se vratio u Italiju i u narednoj sezoni će nastupati za Milan kao posuđeni igrač Sunderlanda. 

U razgovoru za Milan TV Borini je priznao da nije mogao reći ne Milanu. 

 

``Proveo sam mnogo godina u Engleskoj, ali ja sam Italijan. Milan je za Italijane kao Barcelona ili Real Madrid za Špance ili Liverpoolu ili Manchester United za Engleze``, rekao je Borini i dodao: 

 

``Igrao sam za Livepool u Engleskoj, i kada sam dobio poziv iz Milana nisam mogao reći ne. To je bio veliki poticaj da se vratim u Italiju. Ponosan sam što sam dio ovog novog projekta``.

 

Na pitanje novinara šta smatra koja će mu biti uloga u novoj ekipi Milana, Osvaldo je rekao da je skoro u svakom timu gdje je igrao na početku bio u sjeni, ali da bi se nakon nekog vremena izborio za svoje mjesto u prvoj postavi. 

 

``Moja uloga? U Chelseaju sam počeo sa mladim timom i imao sam ispred sebe igrače poput Didiera Drogbe, ali sam se uspio izboriti za svoje mjesto u ekipi. U Romu sam došao u tišini i prije mene su igrali Erik Lamela, Francesco Totti, Bojan Krkić, Dani Osvaldo, a u drugom dijelu sezonu bio sam starter. Slično je bilo i u Liverpool, samo sam u Sunderlandu znao da ću igrati. Učim od talentovanih igrača, ali malo ko će raditi više od mene i to je moja najveća prednost``, rekao je Borini. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.