x

Bosanac Denis Stojnić i Srbijanac Darko Stošić sparingovali u Golden Gloryju!

Najbolji MMA borac Srbije i prvak FFC-Hrvatske organizacije Beograđanin Darko Stošić redovno dolazi u Golden Glory kamp i sparinguje ponekad sa našim najboljim MMA borcem, Sarajlijom Denisom Stojnićem.

I Darko i naš Denis uskoro brane svoje titule u teškoj kategoriji u svojim organizacijama pa su treninzi sve oštriji i dolazi do jačih udaraca nego što je normalno u uobičajenim sparinzima.

 

To pokazuje da su ova dva profesionalca itekako napeti i fokusirani na svoje protivnike pred odbranu svojih titula.

 

Inače. Stošić, pored toga što povremeno dolazi na treninge u Golden Gloryju, trenira i u Zagrebu sa legendarnim borcem Mirkom Filipovićem Cro Copom i njegovim timom, dok Denis trenira samo u Holandiji Golden Gloryju.

 

``Stošić je jak i čvrst borac. Pred njim je svijetla karijera te se nadam i očekujem od Darka da će ga ubrzo gledati u UFC-u u najjačoj borilačkoj svjetskoj federaciji, gdje je i meni bila čast da budem dio te organizacije. Drago mi je što se Darko sa nama spremao ovdje u našem kampu i tako došao do prvaka Hrvatske FFC titule, pobijedivši na bodove sada već bivšeg prvaka Dion Staringa, kojeg sam ja također pobijedio prije par godina na jednoj Holandskoj MMA manifestaciji``, rekao je Stojnić.

 

Dodao je da mu je drago kad god Darko dođe iz Srbije i trenira sa njim.

 

``Vidim da je i napredovao u ručnoj i nožnoj tehnici i pratio sam njegov rad u Hrvatskoj. Inače, svi mi MMA borci znamo biti malo žešći u sparingu i to ne znači da se mi gledamo kao neprijatelji i ko odakle i iz kojega grada dolazi. Ovdje smo mi svi sportski rivali i profesionalci, a sparinzi su nekada malo jači i sa drugim holandskim borcima. Sve zavisi od momenta``, pojašnjava Stojnić.

 

Na pitanje da li bi se protivio da se nađe sa Stošićem u ringu ili kavezu, jer se sad i poznaju i dijele poslije treninga svlačionicu, Denis je odgovorio kratko i jasno ``ovo je sport i imali smo takve situacije više puta gdje su čak borci iz našeg Golden Glory tima imali borbe u K1 finalu u Japanu, a svi se znamo``.

 

``Sjetite se meča između Alistara Oveerema kada je Gokan Sakiju u polufinalu slomio ruku udarcem nogom ili Semi Schilta kada je Erola Zimmermana nokautirao u drugoj rundi za svjetskog prvaka. Tako da je sve moguće i ako bi se našli u kavezu ili u ringu išao bih da ga pobijedim jer takav je sport. Znam samo da se sa svojim bratom Dadom nikada ne bih borio jer bih taj meč 100 posto izgubio``, odgovorio je za kraj naš najbolji MMA borac.

 

Uživajte u sparingu gdje naš Denis itekako vlada situacijom u parteru i u stojećem stavu i baca u kratki knockdown Srbina Darka Stošića.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.