x

Bosanac sjajnim potezom digao na noge cijelu dvoranu u Austriji!

Gol Vedada Jakupovića (12), koji je postigao za FK Novi Grad na ``HAI Cupu 2017`` u austrijskom Matighoffenu, izazvao je ovacije cijele dvorane. Bio je to samo jedan od mnoštva prelijepih poteza koje su prikazali bh. dječaci na tom turniru. 

Omladinske selekcije FK Novi Grad u rasponu od 2005. do 2009. godišta učestvovale su tokom vikenda na turniru HAI Cup 2017 u austrijskom Matighoffenu. 

 

Na dosta snažnom turniru na kojem su posljednjih godina između ostalih učestvovali i velikani poput minhenskog Bayerna i Red Bull Salzburga, nastupilo je i pet selekcija FK Novi Grad.  

 

2005, 2006 i 2007. godišta su nastupila u subotu 25. februara, dok su tokom 26. februara nastupili 2008. i 2009. godište. Turnir se igrao u sistemu igre 5+1 u dvorani sa martinelama, a mladi fudbaleri su ostvarili jako dobre rezultate.

 

2005. godište je tokom prvog dana turnira osvojilo treće mjesto, dok je 2006. godište ostvarilo najbolji rezultat prvog dana, osvojivši prvo mjesto zahvaljujući najboljoj gol razlici. 2007. godište je tokom prvog dana zauzelo drugo mjesto. Tokom drugog dana, 2008. godište je osvojilo prvo mjesto, a 2009. godište drugo mjesto, te je FK Novi Grad na taj način predstavljen u najboljem svjetlu.

 

Klubu su već počele dolaziti ponude za nove nastupe, tako da će Novi Grad i u budućnosti vjerovatno igrati na turnirima sličnog karaktera. Iz kluba su se zahvalili i bosanskohercegovačkoj dijaspori koja im je tokom njihovog nastupa pružala podršku.Naši djecaci su prikazali mnoštvo prelijepih poteza od kojih moramo izdvojiti gol Vedada Jakupovića iz generacije 2005.,   koji je izazvao ovacije cijele dvorane. Generaciju 2005. su predstavljali: Brkić Harun, Omeragić Nidal, Đipa Mehmedalija, Tarik Kerić, Zakir Kadrić, Ali Bekto, Hadžović Elhan, Hamzić Dino i Vedad Jakupović na čelu sa trenerom Semirom Mekićem.


Sjajan gol Vedada Jakupovica na turniru u... di lopta-je-okrugla

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.