x

Bosch opremio tehničku školu u Sarajevu!

Bosch je službeno otvorio Centar za obuku instalatera plinskog i centralnog grijanja (Centar za obuku ICG i PiVI) u Sarajevu. Škola je dobila najsavremeniju opremu od odjela Toplinske tehnike koja uključuje uređaje kao što su: kondenzacijski plinski uređaji Buderus GB012 i Bosch ZWB 28-3 C, solarni paket kolektora i spremnika te Bosch CT 100 WiFi poveziva regulacija s mobilnom aplikacijom.

Bosch je nakon detaljne analize odabrao Srednju školu metalskih zanimanja za donaciju zbog najvećeg potencijala u stručnom osposobljavanju kadrova u BiH. Na projektu su sudjelovali i Boschev odjel autoopreme s donacijom KTS 540 osnovnog dijagnostičkog uređaja te odjel električnih alata s donacijom od 17 proizvoda među kojima je i udarna bušilica Bosch GSB 19-2 RE. „Mi smo kao svjetski dobavljač tehnologija i usluga spremni pružiti ekspertizu u svim fazama servisne podrške bez obzira o kojem se odjelu poslovanja radi te aktivno sudjelovati u programima za buduće osposobljavanje ili edukaciju“, izjavila je Mirsada Kudrić, Generalna direktorica Boscha za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju.

 

Na otvorenju Centra za obuku instalatera plinskog i centralnog grijanja u Sarajevu su prisustvovali Nihada Glamoč, Direktorica KJKP Sarajevo gasa i Jasmin Salkić, Direktor BH-GAS-a.

 

Cilj ovakve vrste suradnje jest da se učenici upoznaju s najnovijom tehnologijom opreme i alata koja trenutačno postoji u svijetu i da im se prikaže praktičnost te učinkovitost rada uz suvremenu tehnologiju. Toplinska tehnika razvija se ne samo konstrukcijski, nego intenzivno i na području elektronike i umreživosti. Zato današnji, a još više budući serviser mora svoje znanje usmjeriti od mehanike i hidraulike do moderne tehnologije temeljene na umreživosti.

 

Edukacijom do dugoročne suradnje

 

Posebnu perspektivu odjel Toplinske tehnike Boscha vidi u dugoročno organiziranoj suradnji sa Srednjom školom metalskih zanimanja, s kojom radi na uvođenju laboratorijskog nastavnog plana. „Zajednički interes je vidljiv prije svega u razvijanju novih tehnologija, stvaranju stručnog instalaterskog kadra, unapređenju i usavršavanju znanja i vještina sadašnjih i budućih kadrova, s obzirom da je centar namijenjen i za obuku odraslih, odnosno zaposlenika tvrtke čija je djelatnost iz navedenih oblasti“, objašnjava Elmedin Lukač direktor Srednje škole metalskih zanimanja.

 

Društveno odgovorno poslovanje

 

Društvena odgovornost jedna je od Boschevih temeljnih vrijednosti. U skladu s vizijom svojeg osnivača tvrtka Bosch drži se tog pristupa da bi doprinijelo društvu. Projekti uključuju donaciju edukacijskih i poučnih igračaka dječjim vrtićima u Bosni i Hercegovini kao i dugogodišnju suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik uz sve veću uključenost Boschevih zaposlenika. Bosch je početkom prošle godine opremio Školu za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Hrvatskoj za potrebe praktične nastave. Cilj ovakve vrste suradnje jest da se učenici upoznaju s najnovijom tehnologijom opreme i alata koja trenutačno postoji u svijetu te da im se prikaže praktičnost i učinkovitost rada uz savremenu tehnologiju.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.