x

Boško Jović trio predstavio novi CD ``Buđenje``

Pred oko stotinu zeničana u Bosanskom Narodnom Pozorištu Boško Jović trio predstavio je svoj novi cd pod nazivom ``Buđenje``. Publika je mogla čuti pjesme sa CD-a koji je izašao prošlog mjeseca u izdanju Aquarius Recordsa iz Zagreba. Na koncertnoj promociji pojavio se i gost iznenađenja Božo Vrećo koji je doputovao čak iz Las Vegasa kako bi se odazvao pozivu kolege.

Boško Jović trio čine gitarista Boško Jović, profesor u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu, te njegove kolege Edvin Hadžić (kontrabas) i Vanja Radoja (violina).

 

Boško Jović :

 

Osnovnu i Srednju muzičku školu završio je u Zenici, opšti i instrumentalni smjer (odsjek za gitaru) 1999. godine u klasi prof. Ljubinka Jovića.

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sarajevo (odsjek za Etnomuzikologiju) 2004. godine.

Diplomirao je na odsjeku za gitaru 2006. godine u klasi prof. Zorana Krajišnika. 

Magistrirao na odsjeku za gitaru u klasi prof. Alexandera Swetea 2010. godine.

Pedagoškim radom (Srednja muzička škola Sarajevo) bavi se od 2000. godine.

Njegovi učenici dobitnici su nagrada na takmičenjima u BiH, ali i takmičenjima u inostranstvu.

Osim solističkih koncerata klasične muzike, često nastupa i sa umjetnicima iz World Music, Jazz i Pop scene.

Od 1994. godine nastupa kao solista Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, a više puta je svirao i kao solista Gudačkog orkestra ``2007`` i Sarajevskom filharmonijom.

Osim u Bosni i Hercegovini nastupao je i u: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, UK, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Švicarskoj, Indiji i Norveškoj.

Radi i kao studijski muzičar. Svirao je gitarske dionice u muzici iz filmova: ``Twice Born`` (režija: Sergio Castellito, glumci: Penelope Cruz, Emile Hirsch and Mira Furlan)``, i ``Jasmina`` (režija: Nedžad Begović, glumci: Zijah Sokolović, Nada Đurevska).

Od 2013. godine promoter je Yamaha gitara.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.