x

Bosna Royal Jelly u punoj dvorani razbila Kakanj!

Košarkaški klub Bosna Royal Jelly ostvario je pobjedu u drugom kolu Lige za prvaka.

Nakon trijumfa nad Igokeom u sjajnom meču, Bosna je večeras u punoj Skenderiji savladala Kakanj uvjerljivim rezultatom 70:48. Ulaznice se nisu naplaćivale, ljudi su došli u Skenderiju da uživaju u košarci i imali su šta da vide.

 

Studenti su protiv Igokee pokazali da mogu da naprave velike stvari i da klub vrate na staze stare slave, a uz podršku vjernih navijača je večeras razbijena ekipa Kaknja, koja je djelovala neprepoznatljivo u odnosu na ranije mečeve.

 

Bosna je već nakon prve četvrtine stekla dvocifrenu prednost (23:12), a na odmoru je bila još uvjerljivija (36:22). 

 

U nastavku također dominacija domaćih košarkaša, koji nisu dozvoljavali Kakanjcima da se vrate u meč, pa su proslavili još jednu važnu pobjedu u Ligi 6.

 

Strahinja Dragičević je ubacio 12 poena uz pobjedi Bosne, dok je na drugoj strani dvocifren bio jedino Dejan Šakotić s 11 poena.

 

Bosna Royal Jelly - Kakanj 70:48 (23:12, 13:10, 21:16, 13:10)

 

Bosna: Šarić, Đorđević 9, Ikonić 8, Jošilo 7, Delalić 6, Rešidović 6, Vasiljević 4, Čampara 5, Dragičević 12, Sturanović 9, Sokolović 2, Durak 2.

 

Kakanj: Dedić, Vranješ, Šakotić 11, Muflizović 3, Merdanović 6, Čurevac, Tepić, Dželmo 6, Palavra 5, Svilar 7, Tomić 6, Zimić 4.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.