x

Boston bolji od Oklahome, Spursi savladali Hornetse!

Boston Celticsi bili su bolji od Oklahoma City Thundera rezultatom 101:94. 

Thundersi su na poluvremenu imali prednost od 18 poena razlike, ali su Celticsi u trećoj dionici uspjeli tu prednost svesti na četiri poena, a onda u posljednjih 12 minuta potpuno okrenuti rezultat. 

 

Kyrie Irvin je bio najefikasniji igrač Bostona s 25 poena, dok je Paul George ubacio isti broj poena za Oklahomu. 

 

San Antonio Spursi su bili bolji od Charlotte Hornetsa rezultatom 108:101 uz 22 poena Forbesa. 

 

Cousins i Davies su vodili New Orleans Pelicanse do nove pobjede. Pelicansi su rezultatom 99:94 savladali Dallas Maverickse. Davis je ubacio 30 poena, dok je Cousins brojao do 20. Na drugoj strani najefikasniji je bio Barnes s 26 poena. 

 

U jednoj dramatičnoj utakmici Miami Heat je savladao Denver Nuggetse rezultatom 95:94. Odličnu utakmicu odigrao je Goran Dragič koji je ubacio 23 poena i imao sedam asistencija. Kod Denvera najbolji su bili Millsap s 27 poena, te Jokić s 19 poena i sedam skokova. 

 

Utah Jazz je poražen od strane Toronto Raptorsa rezultatom 109:100. Raptorse je do pobjede vodio DeRozan s 37 poena. Kod Utaha je najbolji bio Mitchell s 25 poena.

 

Los Angeles Lakersi su upisali novu pobjedu. Lakersi su bili bolji od Brooklyn Netsa rezultatom 124:112, a sjajan meč odigrao je Lopez koji je za pobjednički tim ubacio 34 poena. Kod Netsa je najefikasniji bio Crabbe s 25 poena. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.