x

Brabus od Smarta ForTwo napravio ``džepnu raketu``

Brabus Ultimate 125 je modificirani Smart ForTwo kakav ranije nije viđen, a sada se pojavio i kabriolet.

Brabus je Smart ForTwo pretvorio u mali superautomobil, pravu džepnu raketu čiji poboljšani 0,9-litarski motor s turbopunjačem razvija 125 KS i 200 Nm obrtnog momenta. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 9,2 sekunde, a njegova maksimalna elektronski ograničena brzina iznosi 175 km/h.

 

Osim što su poradili na trocilindričnom benzinskom motoru, tuneri su mu dali i novi izgled pomoću širokog body kita i velikih 18-inčnih naplataka od legura, koji su ujedno i najveći na svijetu kada je riječ o automobilima ove veličine. Prednji naplaci su teški 6,7 kg i dolaze sa gumama visokih performansi i dimenzija 205/35 R18, dok su stražnji nplaci teški 7,1 kg i imaju gume dimenzija 235/30 R18.

 

Nazad su tri završetka izduvnog sistema koja podsjećaju na Ferrari 458 Italia.

 

Automobil je ofarban u Blu Glauco oboju, a unutrašnjost je presvučena kombinacijom Blu Glauco i crne kože prošivene kontrasnim koncem. Tu su i pločice na pragovima s natpisom ``Brabus`` osvjetljenjim crvenom bojom. Postavljene su i papučice od nehrđajućeg čelika, kao i patosnice od velura.

 

Bit će proizvedeno svega 125 automobila. Cabrolet će koštati 52.800 eura, dok će za coupe biti potrebno izdvojiti 49.980 eura.

 

Brabus Ultimate 125 će debitovati na Sajmu automobila u Ženevi.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.