x

Brabus od Smarta napravio džepnu jurilicu!

Njemačka kompanija koja je najpoznatija po doradi Mercedesovih serijskih modela, a odnedavno i po restauraciji oldtajmera sa trokrakom zvijezdom, unaprijedila je aktuelnu Smart familiju.

Brabus je predstavio modifikovane verzije sva tri model u ponudi, Smarta ForTwo, kabrioleta, i Smarta ForFour. Uz uobičajene aerodinamičke i estetske dodatke na spoljašnjosti, automobili su dobili pojačani turbo motor.

 

Trocilindarski agregat zapremine 898 ccm u stanju je da razvije 109 ks (80 kW) i 170 Nm, što je 20 odsto više snage u odnosu na regularnu 0.9 litarsku turbo jedinicu. Zahvaljujući novom motoru, Brabus ForTwo iz stanja mirovanja do stotke stiže za 9,5 s, a isto vreme pri ubrzanju od 0 do 100 km/h postiže i kabriolet verzija.

 

Maksimalna brzina oba automobila iznosi 165 km/h.

 

Nešto teži i veći Smart Brabus ForFour iz mjesta do brzine od 100 km/h stiže za 10,5 s, uz maksimalnu brzinu od 180 km/h.

 

Brabus verzije nove generacije Smart modela u evropske prodajne salone stižu u julu, a početna cijena u Njemačkoj iznosiće 19.710 evra, koliko će koštati unapređeni ForTwo.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.